More


  BANI de la stat. PRIMA de relocare. AJOFM PLĂTEŞTE cheltuielile cu NOUL DOMICILIU

  - Advertisement -

  Şomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acestei beneficiază de o nouă susbvenţie de la stat: Prima de relocare. Aceste subvenţii sunt acordate prin AJOFM Satu Mare, potrivit directorului instituţiei, Simona Derşidan.

  Cuantumul primei de relocare reprezintă 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 lei.

  Pentru a beneficia de primă de relocare care se acordă la cerere, persoanele trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

  – să fie înregistrate la agențiile pentru ocuparea forței de muncă ;

  – să se angajeze în baza unui contract de muncă, cu normă întreagă, pentru cel puțin  12 luni ;

  –  veniturile  nete lunare realizate ce către acestea în situația în care sunt persoanele singure, sau  împreună cu familiile acestora, să  nu depășesc suma de 5.000 lei/lună;

  În situația în care angajatorul sau autoritățile administrației publice locale sau centrale asigură locuință de serviciu sau suportarea cheltuielilor aferente chiriei din fonduri ale angajatorului sau fonduri publice, prima de relocare nu se acordă.

  „Persoanele care beneficiază de prima de relocare au dreptul la menținerea acesteia și în cazul în care, în perioada de 36 de luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la angajatorul la care s-au încadrat în muncă și se încadrează în termen de 30 de zile la un alt angajator, în aceleași condiții”, mai precizează Simona Derşidan.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img