More


  ”Ecoparc SOS”, un nou proiect de reciclare lansate de APM la Satu Mare

  - Advertisement -

  În urma succesului programului de educație ecologică ”Cel mai tare la reciclare” ediția 2018- 2019 prin care sa realizat ”Labirintul reciclării” cu implicarea a 75 de unități de învățământ preșcolar și școlar din județul Satu Mare, pentru asigurarea sustenabilității programelor de educație ecologică, APM Satu Mare, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Asociația Colectivă ECOTIC, Direcția Silvică, Centrul de Recreere Kentaur din Atea, sociația Economică Germano-Română și Camera Meșteșugarilor a lansat pentru anul școlar 2019-2020 o nouă provocare la adresa unităților de învățământ preșcolari și școlari și anume ”ProIectul Ecoparc SOS”, în cadrul programului ”Cel mai tare la reciclare”. În acest sens, joi, în sala Multimedia a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare a avut loc prima întâlnire de lucru cu toți cei înscriși.

  Prezentarea proiectului
  La întâlnirea de la sediul IȘJ Satu Mare, au fost prezenți, printre alții, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, sătmăreanul Radu Roca, directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta, inspectorul școlar general, Călin Durla, dar și reprezentanții tuturor instituțiilor de învățământ implicate în realizarea acestui proiect.

  Atât Radu Roca, cât și Călin Durla,au apreciat rezultatele anterioare obținute în cadrul campaniei ”Cel mai tare la reciclare” și și-au exprimat speranța că și ediția care tocmai a fost lansată se va bucura cel puțin de același succes ca și cea precedentă.

  De asemenea, Elisabeta Bekessy a prezentat, pe scurt, ”ProIectul Ecoparc SOS”.

  În ce constă programul
  Obiectivul programului este promovarea colectării selective a DEEE prin organizarea, în perioada octombrie 2019 – mai 2020, în data de 14 a fiecărei luni, a unei campanii de colectare a DEEE la nivelul fiecărei unități de învățământ și predarea acestora la SC Alpin SRL firmă autorizată și partener de proiect. Această firmă va raporta lunar către APM Satu Mare, în urma preluării deșeurilor, cantitățile colectate pe fiecare unitate de învățământ.

  Ttotodată, în cadrul programului, fiecare unitate de învățământ înscrisă în program va realiza din CD-urile colectate un ornament de brad și ghirlande cu care va fi un brad uriaș în curtea casei de bătrâni din Municipiul Satu Mare cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

  După muncă, și răsplată
  Școlile cu cele mai mari cantități de DEEE colectate pe elev sau pe preșcolar precum și grădinița sau școala cu cel mai creativ ornamente realizat vor beneficia de o excursie la Turda cu posibilitatea vizitării uzinei de preluare a DEEE precum și la Salina de la Turda și Cheile Turzii.

  Motivarea va fi asigurată de către asociația colectivă ecotic în vederea implementării cu succes a acestui nou proiect.

  Rareş Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img