More


  FOTOGALERIE. Cea mai MODERNĂ ŞCOALĂ din judeţ se află la Negreşti. REABILITARE de peste UN MILION de euro

  - Advertisement -

  Un moment extrem de așteptat de elevi și dascăli a avu loc ieri la Negreşti Oaş. Este vorba despre inaugurarea Școlii Gimnaziale nr. 3 din Negrești-Oaș, după ample lucrări de extindere și modernizare, inclusiv dotări de ultimă generație. Este vorab despre un proiect de peste un milion de euro, bani alocaţi de Guvernul României. 

  Școala Gimnazială nr. 3 din Negrești-Oaș este una dintre cele mai moderne instituții de învățământ din județul Satu Mare, după ce a fost extinsă, reabilitată și dotată în cadrul unui proiect în valoare de peste 5,4 milioane de lei, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, și de la bugetul local.

  Inaugurarea obiectivului a avut loc în prezența primarului Aurelia Fedorca și a viceprimarului Constantin Fanea, a inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Călin Durla, a consilierilor locali, a dascălilor și a elevilor. De asemenea, Școala a fost sfințită de părintele protopop Marcel Malanca și părinți slujitori din oraș.

  ”Au fost multe probleme și dificultăți pe care le-am trăit împreună cu echipa din primărie, de la obținerea fondurilor, la cele de implementare a investiției, la disconfortul creat prin relocarea elevilor și dascălilor, la supărarea părinților. Dar efortul a meritat! De astăzi, Școala Gimnazială nr. 3 este un etalon pentru cum vor arăta în următoarea perioadă toate școlile din orașul nostru. Nu cred că greșesc când spun că Școala nr. 3 este acum este cea mai modernă din județul Satu Mare, având în vedere dotările și arhitectura aleasă. Vă mulțumesc tuturor pentru răbdare și pentru colaborare, iar dascălilor și elevilor le doresc mult succes!”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

  Proiectul în valoare de 5,4 milioane de lei a fost finanțat de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală, și de la bugetul local al orașului.

  De anul viitor, printr-un proiect din fonduri europene și de la bugetul local în valoare de 1,4 milioane de lei, copiii se vor putea bucura și vor putea folosi și sala de sport, care va intra în curând într-un amplu proces de modernizare.

  “Pe lângă investițiile pe care le-am făcut și le facem în infrastructură – apă, canal, modernizări de drumuri – cel mai important obiectiv pe care l-am stabilit pentru acest mandat este modernizarea tuturor instituțiilor de învățământ în vederea îmbunătățirii calității actului educațional”, a mai spus Aurelia Fedorca.

  Astfel, a fost conceput un amplu program de construire, reabilitare, modernizare și extindere a unităților de învățământ din oraşul Negreşti Oaş, precum și dotarea acestora.

  O parte dintre obiectivele de investiții au fost finalizate sau sunt în construcție:

  📌Construirea și dotarea unei grădinițe în Cartierul Decebal, după demolarea unui bloc abandonat – FINALIZATĂ
  📌Extindere și modernizare Școala nr. 3, Corp principal – FINALIZATĂ
  📌Modernizarea Grădiniței nr.2 de pe strada Vasile Lucaciu – FINALIZATĂ, urmează să realizăm recepția zilele viitoare
  📌Construirea unei creșe pentru copiii până la 3 ani, pe amplasamentul vechii școli nr.2, din Popăscu – în EXECUȚIE

  Pe de altă parte, se lucrează intens la mai multe proiecte pentru care conducerea Primăriei Negreşti Oaş a obținut deja finanțarea, iar pentru o parte licitațiile au fost deja lansate:
  📌Liceul Tehnologic Ioniță G. Andron – toate cele 4 corpuri – în licitație
  📌 Liceul Teoretic Negrești–Oaș – în licitație
  📌Școala Gimnazială nr.1 – în licitație
  📌Grădinița cu program prelungit nr.7 – Vrăticel – în licitație
  📌Construirea a două săli de sport – una în procedură de licitație, alta în pregătirea procedurii

  Valoarea investițiilor este de aproximativ 10 milioane de euro, din care 6,2 milioane din fonduri europene, iar restul din fonduri guvernamentale și de la bugetul local. Sunt toate proiecte complexe, pentru care întreaga echipă din Primărie și Consiliul Local Negreşti Oaş a lucrat mult.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img