More


  VIDEO/FOTO. DRAMĂ. Tânăr din Negrești -Oaș, UCIS de poliție. ÎMPUȘCAT ca un CÂINE

  - Advertisement -

  Un tânăr din Negrești Oaș a fost ucis de polițiștii indonezieni. Versiunea oficială a polițiștilor din Indonezia a fost că s-a opus arestării. Prietenul victimei spune că este o minciună, iar negreșteanul a fost împușcat ca un câine, scrie CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

  Intervenția poliției

  9 noiembrie, Jakarta, Indonezia. Poliția indoneziană intervine, în forță, pentru a prinde doi infractori urmăriți pentru furt din ATM-uri prin metoda skimming. Totul se sfârșește tragic pentru unul dintre cei vizați, iar misiunea polițiștilor se transformă într-o intervenție mult mai complicată decât părea la o primă vedere.

  După ce au fost înregistrate 17 plângeri ale unor clienți care s-au trezit, peste noapte, cu conturile golite, polițiștii au ”intrat pe fir” și, în urma cercetărilor, au reușit să identifice doi bărbați specializați în ”spălare de bani” prin cunoscuta metodă ”skimming”. Este alcătuită o echipă de intervenție rapidă, iar lucrurile se precipită. Cei doi bărbați filați în ultimele două luni sunt surprinși chiar în dreptul unui ATM, iar polițiștii îi arestează. Începând din acest moment, scenariul pornește în două direcții.

  Prima este varianta oficială a poliției indoneziene, iar cea de-a doua relatarea unui apropiat al celui care a supraviețuit. Polițiștii indonezieni sunt acuzați că – în timpul arestării – au folosit armamentul din dotare fără să fi fost provocați, titrează CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

  Unul dintre infractori, din Negrești Oaș

  În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit că infractorii erau doi români. Presa indoneziană îi prezintă drept Solomes și Kristea.

  CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a obținut informații conform cărora este vorba despre Vasile S., din Negrești-Oaș, Satu-Mare, și C. – alias CRR – din Craiova. Acesta din urmă este cel care a supraviețuit intervenției polițiștilor și, din punctul său de vedere – transmis printr-un apropiat -, aceștia nu au acționat conform legii, împușcându-l pe Vasile S., deși situația nu reclama o astfel de intervenție letală.

  Reprezentanții poliției, preluați de presa indoneziană, susține că Vasile S. s-a opus arestării, încercând să sustragă arma unui polițist. Conform altor surse mass-media indoneziene, Vasile S. a reușit să sustragă arma polițistului, ceea ce a dus, inevitabil, la o tensiune extremă și la riposta polițiștilor prezenți. Dar semnele de întrebare rămân.

  Sursele oficiale transmit că oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, Vasile S. fiind împușcat. A fost transportat la spitalul Fatmawati, numai că medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea lui.

  Vasile S. din Satu-Mare a fost împușcat de polițiștii indonezieni

  ”După arestare, supectul a avut o atitudine ostilă”

  Poliția indoneziană insistă asupra ipotezei – susținută într-o conferință e presă – că Vasile S. a avut o atitudine ostilă. Dar totul a degenerat după arestare, atunci când suspecții, aflați în custodie, erau chestionați în legătură cu alte bancomate pe care le-ar fi ”atacat”. S-ar fi declanșat o ”luptă”, la un moment dat, iar Vasile S. a fost împușcat, decedând la spital.

  ”Suspectul Vasile S. a pus mâna pe o armă. Am luat măsuri ferme. Apoi a fost transportat la Spitalul Fatmawati, unde a murit”, au declarat reprezentanți ai poliției.

  ”A vociferat, nu s-a opus arestării!”

  Cei doi români au fost surprinși de polițiști exact în momentul în care se pregăteau să acționeze în zona Kemang, intenționând să instaleze o cameră-spion la un ATM, precum și un device menit a înregistra parola celui care utilizează ATM-ul.

  Conform informațiilor oficiale, Vasile S. din Negrești-Oaș și C. din Craiova au acționat în mai multe zone – vizând bancomate din Kalimalang, Otista, Cideng și Tomang -, astfel că ”profitul” pe care l-au obținut a fost foarte mare. Polițiștii vorbesc despre ”sute de milioane” (n.red. – rupii). Firește, infracțiunile trebuie stopate și pedepsite ca atare, indiferent de naționalitatea infractorilor.

  Dar un apropiat al supraviețuitorului C. a declarat – pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România – că Vasile S. nu a încercat să sustragă arma vreunui polițist. Și asta pentru că, fiind surprins în flagrant delict în fața automatului bancar, nu s-a opus arestării.

  ”Doar a vociferat”, spune apropiatul acestuia, iar polițiștii au tras în el și l-au ucis ”ca pe un câine”.

  Ceea ce pune acțiunea polițiștilor într-o cu totul altă lumină, iar Ministerul de Externe al României trebuie să se implice, de urgență, în acest caz. De altfel, polițiștii indonezieni au declarat, public, că vor colabora cu reprezentanții Ambasadei României la Jakarta.

  Conferința de presă a poliției indoneziene

  Polițiștii indonezieni și-au prezentat propria variantă într-o conferință de presă. Din punctul lor de vedere, misiunea de arestare a celor doi români s-a desfășurat în limitele legii, fiind obligați să folosească armamentul din dotare din cauză că unul dintre suspecți s-a opus arestării.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img