FOTOGALERIE. Drumul spre unul dintre cele mai cunoscute ȘTRANDURI din județ, MODERNIZAT. Lucrările, RECEPȚIONATE

Drumul de acces către unul dintre cele mai cunoscute și vizitate ștranduri din județul Satu Mare a fost modernizat în întregime. Lucrarea a fost finanțată de Guvernul PSD prin PNDL I, iar contractul a fost semnat de fosta conducere a Consiliului Județean, vicepreședintele de atunci, Mircea Govor, fiind cel care s-a zbătut pentru a obține fondurile necesare reabilitării integrale a acestui drum județean.

Lucrare recepționată de actuala conducere a CJ

Consiliul Județean Satu Mare a încheiat modernizarea drumului județean dintre localitățile Craidorolț-Țeghea-Mihăieni. Această nouă lucrare leagă alte două investiții recente, respectiv drumul județean Mădăras-Craidorolț-Tășnad și drumul județean Mihăieni-Acâș, cu zona turistică a ștrandurilor de la Acâș/Mihăieni și a Mănăstirii Țeghea, pornind din localitatea Craidorolț.

Acum, accesul către ștrandul Mihăieni se desfășoară acum pe o infrastructură rutieră modernă. Recepția la terminarea lucrărilor s-a făcut în prezența președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și a vicepreședintelui Ioan Rus.

 

Ținând cont de dezvoltarea turistică a zonei, Consiliul Județean a decis să modernizeze drumul județean 195B dintre Craidorolț – Țeghea – Mihăieni, astfel că în acest moment este posibilă deplasarea pe asfalt, pe o lungime de 6,38 kilometri. Pe sectorul de drum modernizat au fost montate 17 podețe, iar de-a lungul drumului a fost amenajat șanțul de drenaj.

Pentru siguranța circulației, au fost construite gambioane, iar pe o lungime de 5,5 kilometri, șoferii sunt protejați de parapeți. Au fost montate, de asemenea, indicatoare rutiere, indicatoare hectometrice și kilometrice.

Contractul de finanțare, semnat de vechea conducere a CJ

Lucrarea a beneficiat de finanțare din partea Guvernului PSD prin Programul Național de Dezvoltare Locală I, valoarea totală a lucrării fiind de 10,6 milioane de lei.

Astfel, contractul de finanțare a acestei investiții a fost semnat de vechea conducere a Consiliului Județean Satu Mare.

 

Vicepreședintele de atunci, Mircea Govor, a făcut toate demersurile necesare astfel încât acest tronson de drum să fie inclus în lista de finanțare prin PNDL I și să intre în reabilitare totală.

Lucrarea a fost realizată de Drum Construct.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

FOTO. Cinema One Laserplex, restaurante noi și primul hub comunitar din oraș, deschise astăzi în Aushopping Satu Mare

Centrul Comercial Aushopping Satu Mare își extinde oferta comercială și inaugurează astăzi cinematograful Cinema One Laserplex, noua zonă de food-court și Cartier Hub, primul...

Asociația ”Unu și Unu” în sprijinul copiilor prematuri născuți în Satu Mare

Miercuri, 5 decembrie, în cadrul secției de Nou Născuți de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a avut loc un eveniment în cadrul...

Medicii care vor locui în blocul ANL au primit cheile de la apartamente

13 medici din Satu Mare, Cluj, Oradea și București, care lucrează la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, se pot muta în noile locuințe...

Corul Solemnis, în concert la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”

Seria concertelor de Crăciun continuă în bisericile ortodoxe din municipiul Satu Mare. Astfel, marți, 10 decembrie 2019, începând cu ora 18, la catedrala ortodoxă română...

Concert de Craciun – Advent Konzert la Castelul Karolyi

Duminică, 8 decembrie, începând cu ora 18, în Castelul Karolyi, va avea loc Concertul de Crăciun susținut de pianista Czumbil Bernadette și soprana Noémi Veres. Programul...