FOTOGALERIE. Drumul spre unul dintre cele mai cunoscute ȘTRANDURI din județ, MODERNIZAT. Lucrările, RECEPȚIONATE

Drumul de acces către unul dintre cele mai cunoscute și vizitate ștranduri din județul Satu Mare a fost modernizat în întregime. Lucrarea a fost finanțată de Guvernul PSD prin PNDL I, iar contractul a fost semnat de fosta conducere a Consiliului Județean, vicepreședintele de atunci, Mircea Govor, fiind cel care s-a zbătut pentru a obține fondurile necesare reabilitării integrale a acestui drum județean.

Lucrare recepționată de actuala conducere a CJ

Consiliul Județean Satu Mare a încheiat modernizarea drumului județean dintre localitățile Craidorolț-Țeghea-Mihăieni. Această nouă lucrare leagă alte două investiții recente, respectiv drumul județean Mădăras-Craidorolț-Tășnad și drumul județean Mihăieni-Acâș, cu zona turistică a ștrandurilor de la Acâș/Mihăieni și a Mănăstirii Țeghea, pornind din localitatea Craidorolț.

Acum, accesul către ștrandul Mihăieni se desfășoară acum pe o infrastructură rutieră modernă. Recepția la terminarea lucrărilor s-a făcut în prezența președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și a vicepreședintelui Ioan Rus.

 

Ținând cont de dezvoltarea turistică a zonei, Consiliul Județean a decis să modernizeze drumul județean 195B dintre Craidorolț – Țeghea – Mihăieni, astfel că în acest moment este posibilă deplasarea pe asfalt, pe o lungime de 6,38 kilometri. Pe sectorul de drum modernizat au fost montate 17 podețe, iar de-a lungul drumului a fost amenajat șanțul de drenaj.

Pentru siguranța circulației, au fost construite gambioane, iar pe o lungime de 5,5 kilometri, șoferii sunt protejați de parapeți. Au fost montate, de asemenea, indicatoare rutiere, indicatoare hectometrice și kilometrice.

Contractul de finanțare, semnat de vechea conducere a CJ

Lucrarea a beneficiat de finanțare din partea Guvernului PSD prin Programul Național de Dezvoltare Locală I, valoarea totală a lucrării fiind de 10,6 milioane de lei.

Astfel, contractul de finanțare a acestei investiții a fost semnat de vechea conducere a Consiliului Județean Satu Mare.

 

Vicepreședintele de atunci, Mircea Govor, a făcut toate demersurile necesare astfel încât acest tronson de drum să fie inclus în lista de finanțare prin PNDL I și să intre în reabilitare totală.

Lucrarea a fost realizată de Drum Construct.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

S-au AFIȘAT rezultatele finale de la examenul de Bacalaureat

  Rezultatele finale, după contestații, obținute la examenul de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2020, s-au afișat la centrele de examen și sunt postate pe pagina web...

Șefii de promoție ai Colegiului Național Mihai Eminescu Satu Mare transmit mesajele de absolvire

Anul școlar 2020-2021 s-a încheiat într-un mod neobișnuit. Tradiționalele festivități de absolvire a claselor a VIII-a și a XII-a s-au restrâns la ore de...

Rămas bun, Vasile “Laci bacsi” Savaniu!

Veste tristă primită vineri seara de iubitorii fotbalului sătmărean. Omul care s-a confundat practic cu istoria sportului rege în Satu Mare , VASILE SAVANIU s-a...

Bicfalvi scapă de suspendare pe motiv de…Covid-19!

Comisia de Disciplină a Federaţiei Ruse de Fotbal a decis ca partida dintre Orenburg şi Ural să fie omologată la masa verde cu 0-3....

Distracție și fir întins la balta de pescuit de la Ghenci

Evenimentele sportive sunt înghețate în județ de deja celebrul coronavirus...Fără meciuri de fotbal, măcar în liga a 4-a, cu competițiile de lupte, scrimă, baschet...