More


  FOTOGALERIE. SIMPOZION. „Fluxurile istoriei: Mișcările mărfurilor și ale oamenilor, circulația socială a cunoștințelor”

  - Advertisement -

  Începând de azi, Muzeul Județean Satu Mare găzduiește un simpozion de două zile cu titlul „Fluxurile istoriei: Mișcările mărfurilor și ale oamenilor, circulația socială a cunoștințelor”.  Dezbaterile profesionale se desfășoară cu participarea unor istorici din România și Ungaria, iar pe viitor se pregătește editarea unui studiu comun.

  Fluxurile comerciale au determinat profund istoria sătmărenilor, la nivelul oraşului şi al judeţului. Dezvoltarea acestor meleaguri a fost esenţial legată de marfa transportată pe Someş (sare, lemn), precum şi de infrastructura ce s-a creat din nevoia de administrare a mărfurilor sau de beneficiile ce le aducea vânzarea, prelucrarea şi utilizarea lor în activităţi conexe.

  La evenimentul, al cărui organizator principal este dr. Liviu Marta, anagerul muzeului, particip[ istorici din România- Satu Mare, Zalău, Cluj Napoca, Arad, Oradea, Timişoara, Târgu Maureş, dar şi din Ungaria- Debrecen, Nyiregyháza, Mátészalka. Deschiderea festivă va avea loc vineri 15 noiembrie 2019, ora 11, la sediul Muzeului Judeţean Satu Mare- B-dul Vasile Lucaciu nr.21- iar începând cu ora 16.00, lucrările sesiunii se vor defăşura pe două secţiuni : Arheologie şi Istorie.

  “Chiar și în urmă cu 1000 de ani, regiunea noastră se afla la intersecția unui drum trans-continental, iar măsurile de dezvoltare moderne ne plasează, încet, înapoi pe această poziție. Regiunea noastră este situată pe o rută economică și turistică pe care nu o putem, dar nici nu vrem să o ocolim”, a menționat în prima zi a evenimentului Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

  Pataki Csaba a subliniat faptul că, în curând, va începe o investiție de mai multe milioane de euro pentru renovarea clădirii Muzeului Județean, finalizarea lucrărilor asigurând un spațiu veritabil cerințelor secolului XXI, care va putea găzdui în condiții optime expozițiile și vizatorii acestora.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img