More


  FOTOPLANURI. PROIECT. Centrul vechi se schimbă la faţă. MODERNIZARE, traseul PIETONAL şi VELO, EXTINS

  - Advertisement -

  Faţa Centrului Vechi se va schimba radical dacă Proiectul cu titlul „Modernizarea şi extinderea traseului pietonal şi velo Centrul Vechi”, va fi realizat. Consilierii locali sătmăreni vor avea de dezbătut şi de aprobat, la şedinţa din data de 28 noiembrie, un proiect de hotărâre care are ca obiectiv principal tocmai acest proiect.

  Obiectivele specifice ale proiectului

  În prezent, proiectul se află în etapa de contractare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Proiectul urmărește ca utilizarea autoturismelor personale să devină o opțiune mai puţin atractivă din punct de vedere economic faţă de utilizarea transportului public și a modurilor nemotorizate, creându-se astfel condițiile pentru reducerea emisiilor de echivalent CO2.

  Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
  1. Modernizarea Centrului Vechi din municipiul Satu Mare prin extinderea zonei accesibile pietonilor şi bicicliştilor prin amenajarea unor arii pietonale modernizate precum şi crearea unei piste pentru biciclete;
  2. Crearea unei benzi dedicate pentru mijloacele de transport public de călători, inclusiv reabilitarea părţii carosabile a infrastructurii rutiere;


  3. Modernizarea zonei centrale P-ţa Libertăţii ca spaţiu public urban prin reconfigurarea aleilor pietonale existente, prin crearea unor trasee pietonale, precum şi dotarea zonei cu mobilier urban adecvat şi reamenajarea zonelor verzi.

  Restructurarea bugetului

  Având în vedere solicitarea de clarificări din etapa de contractare de către Autoritatea de Management POR, respectiv Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, privind restructurarea bugetului proiectului, se impune trecerea unor cheltuieli în categoria de cheltuieli neeligibile, bugetul proiectului suferind astfel modificări.

  Bugetul total al proiectului este în valoare de 19.045.446,63 lei inclusiv TVA din care valoarea eligibilă este de 16.178.986,89 lei iar valoarea neeligibilă este de 2.866.459,74 lei. Contribuţia proprie este de 2% din valoarea totală eligibilă aferentă Municipiului Satu Mare, adică 323.579,74 lei. Sumele vor fi asigurate în Secţiunea de dezvoltare a bugetului local la Capitolul 70 Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică, Titlul 58 Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.

  Perioada de implementare a proiectului este de 38 de luni.

  Proiectul va fi supus dezbaterii Consiliului Local Satu Mare la şedinţa din data de 28 noiembrie şi, dacă va fi aprobat, sunt şanse mari să se treacă la următorul pas: semnarea contractului de finanţare al proiectului.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img