More


  In memoriam regretatului artist fotograf careian, Vasile Vénig László

  - Advertisement -

  Vineri, 01 noiembrie 2019, de la ora 11.00, reprezentanții Fotoclubului „Vasile Vénig László” Carei, ai Direcției de Cultură Carei și ai Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” au depus coroane de flori la placa memorială a regretatului artist fotograf careian, Vasile Vénig László, cu ocazia împlinirii a 89 de ani de la nașterea acestuia.

  Totodată, fotoclubul care poartă numele regretatului artist vă invită sâmbătă, 02 noiembrie 2019, de la ora 17.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente din cadrul „Toamnei Artei Fotografice 2019″, în organizarea Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei, vernisajul expoziției de fotografie „Point of views”(Puncte de vedere).

  Vasile Vénig László și-a început activitatea fotografică în 1961. Devine membru AAFR începând cu 1962. A avut o serie de expoziții în țară și peste hotare. A obținut peste 200 de premii naționale și internaționale. În 1976 obține titlul A. FIAP. A fost unul dintre fondatorii Fotocineclubului 9 Mai, prima asociație a artiștilor fotografi din Carei, care a funcționat între anii 1961 – 1989. De asemenea, la inițiativa lui Vasile Vénig László s-a reînființat clubul de artă fotografică în Carei, după mai bine de 20 de ani de absență, în luna octombrie 2012. A fost membru în diverse comisii de jurizare la competiții de fotografie din țară și străinătate. A încetat din viață la 30 mai 2013. În data de 3 noiembrie anul curent ar fi împlinit 89 de ani.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img