ÎNGRIJORĂTOR Aeroportul Satu Mare, CODAŞ în România. Baia Mare VINE PUTERNIC din urmă

Chiar dacă faţă de anul trecut numărul pasagerilor care au tranzitat Aeroportul Satu Mare a crescut cu circa 25%, acest lucur nu a fost suficient. Aeroportul Sătmărean a căzut de pe locul 11 pe locul 12, din cele 17 aeroporturi din ţară. Şi vin puternic din urmă Maramureşul şi Aradul. Mai ales dacă ţinem cont de faptul că Tarom vrea să mute cursele de la Satu Mare la Baia Mare.

Călători mai mulţi, dar nu e suficient

Potrivit unei recente statistici realizate de Asociația Aeroporturilor din România, în anul 2018, Aeroportul Satu Mare se afla pe locul 11 din cele 17 aeroporturi din România, având un aflux de 54.400 de călători.

În primele nouă luni ale acestui an, afuxul de călători care au tranzitat Aeroportul satu mare a crescut cu 25,3%, ajungând la 68.155 de călători. Cu toate acestea, Aeroportul Satu Mare a mai căzut un loc, până pe 12. Asta datorită faptului că fluxul călătorilor care au tranzitat Aeroportul Târgu Mureş a crescut cu 400%.

Topul celor mai mari trei aeroporturi din provincie este format din aeroporturile din Cluj (2,1 milioane pasageri), Timişoara (1.18 milioane pasageri) şi Iaşi (1 milion pasageri).

 Baia Mare vine puternic din urmă

Nici acest loc nu este unul sigur penrtru că vin puternic din urmă aeroporturile din Baia Mare şi Arad. Se ştie că anul trecut, Aeroportul Maramureş nu a prea putut fi folosit. Însă, în acest an, acesta a fost redeschis, ajungând la un flux ce călători de 32.723 de călători.

Acest lucru ar trebui să ne îngrijorere şi mai mult dacă ţinem cont de faptul că Tarom vrea să mute cursele de la Satu Mare la Baia Mare.

Mai mult decât atât, conducerea Aeroportului Internaţional Maramureş poartă negocieri cu trei companii aeriene pentru înfiinţarea a cel puţin unui zbor internaţional de la Baia Mare, pe când la Satu Mare vor rămâne, cel puţin deocamdată, doar cele patru zboruri internaţionale spre Londra.

Astfel stând situaţia, anul viitor, Aeroportul Satu Mare, unul din cele mai vechi aeroporturi din România, fiind deschis în anul 1936, va mai cădea cel puţin un loc în clasamentul aeroporturilor din România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Purtarea măștilor obligatorie pentru toți elevii!

Măsura purtării măștilor este „cea mai sigură regulă, pentru că nu avem certitudinea că elevii vor respecta distanța minimă de siguranță sanitară de un...

Condiții noi impuse românilor care vor vacanță în Grecia

  Grecii impun măsuri stricte turiștilor, de teama creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus. Restricții noi pentru români, până la 31 august. În contextul...

Fotbal : CSM Satu Mare face selecție pentru grupele de juniori!

CSM SATU-MARE  organizează înscrieri pentru formarea grupelor de copii și juniori  a secției de fotbal ,pentru grupele de vîrstă  2006 – 2007 , 2008...

Performanță! KOVACS ISTVAN a intrat în TOP 5 cei mai delegați arbitrii din Liga 1! Careianul l-a egalat pe celebrul NICOLAE RAINEA!

Anul 2020 , în ciuda pandemiei, nu a fost unul tocmai rău pentru centralul Kovacs Istvan. Arbitrul careian a avut parte de numeroase delegări atât...

Condamnat de autoritățile române, oprit în P.T.F. Petea

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Petea au identificat și predat autorităților competente un cetățean român, căutat de autoritățile din Baia Mare pentru săvârşirea...