ÎNGRIJORĂTOR Aeroportul Satu Mare, CODAŞ în România. Baia Mare VINE PUTERNIC din urmă

Chiar dacă faţă de anul trecut numărul pasagerilor care au tranzitat Aeroportul Satu Mare a crescut cu circa 25%, acest lucur nu a fost suficient. Aeroportul Sătmărean a căzut de pe locul 11 pe locul 12, din cele 17 aeroporturi din ţară. Şi vin puternic din urmă Maramureşul şi Aradul. Mai ales dacă ţinem cont de faptul că Tarom vrea să mute cursele de la Satu Mare la Baia Mare.

Călători mai mulţi, dar nu e suficient

Potrivit unei recente statistici realizate de Asociația Aeroporturilor din România, în anul 2018, Aeroportul Satu Mare se afla pe locul 11 din cele 17 aeroporturi din România, având un aflux de 54.400 de călători.

În primele nouă luni ale acestui an, afuxul de călători care au tranzitat Aeroportul satu mare a crescut cu 25,3%, ajungând la 68.155 de călători. Cu toate acestea, Aeroportul Satu Mare a mai căzut un loc, până pe 12. Asta datorită faptului că fluxul călătorilor care au tranzitat Aeroportul Târgu Mureş a crescut cu 400%.

Topul celor mai mari trei aeroporturi din provincie este format din aeroporturile din Cluj (2,1 milioane pasageri), Timişoara (1.18 milioane pasageri) şi Iaşi (1 milion pasageri).

 Baia Mare vine puternic din urmă

Nici acest loc nu este unul sigur penrtru că vin puternic din urmă aeroporturile din Baia Mare şi Arad. Se ştie că anul trecut, Aeroportul Maramureş nu a prea putut fi folosit. Însă, în acest an, acesta a fost redeschis, ajungând la un flux ce călători de 32.723 de călători.

Acest lucru ar trebui să ne îngrijorere şi mai mult dacă ţinem cont de faptul că Tarom vrea să mute cursele de la Satu Mare la Baia Mare.

Mai mult decât atât, conducerea Aeroportului Internaţional Maramureş poartă negocieri cu trei companii aeriene pentru înfiinţarea a cel puţin unui zbor internaţional de la Baia Mare, pe când la Satu Mare vor rămâne, cel puţin deocamdată, doar cele patru zboruri internaţionale spre Londra.

Astfel stând situaţia, anul viitor, Aeroportul Satu Mare, unul din cele mai vechi aeroporturi din România, fiind deschis în anul 1936, va mai cădea cel puţin un loc în clasamentul aeroporturilor din România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Vernisaj expoziție de desene, grafică, pictură și fotografie, la Carei

Luni, 11 noiembrie 2019, începând cu ora 16.00, în noua galerie de arte vizuale de la etajul castelului Károlyi din municipiul Carei a avut...

VIDEO/FOTO. DRAMĂ. Tânăr din Negrești -Oaș, UCIS de poliție. ÎMPUȘCAT ca un CÂINE

Un tânăr din Negrești Oaș a fost ucis de polițiștii indonezieni. Versiunea oficială a polițiștilor din Indonezia a fost că s-a opus arestării. Prietenul...

O nouă ediție reușită a Cupei Luceafărul

Colegiul Național Mihai Eminescu, Comisia Metodică a Ariei Curriculare Educație Fizică/Arte, a organizat la finalul săptămânii trecute tradiționalul Turneu Internațional de Baschet băieți dotat...

Careianul Daniel Tentiș, bronz la Campionatul European de atelaje trase de câini

Membru fondator al Snow Wolves Trascău, careianul Daniel Marius Tentiș a participat în week-end la Campionatul European de atelaje trase de câini (pe roți),...

Cine stinge lumina(math)?

E greu să vorbești sau să scrii azi despre altceva decât despre rezultatele alegerilor prezidențiale... Parcă orice subiect am alege la bursă ne e...