More


  Investigații gratuite pentru depistarea diabetului zaharat, la Satu Mare

  - Advertisement -

  Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat, Spitalul Judeţean de Urgență şi Consiliul Județean Satu Mare, împreună cu Lions Club “Someș” Satu Mare, organizează un eveniment în beneficiul populației județului Satu Mare. Consiliul Județean Satu Mare și Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, cu sprijinul Lions Club “Someș” Satu Mare invită sătmărenii, astăzi, 14 noiembrie 2019, de Ziua Mondială a Diabetului Zaharat, la o campanie de investigații gratuite.

  La mall pentru adulți
  Evenimentul se va desfășura la parterul Complexului Comercial Shopping City Satu Mare, de pe strada Careiului nr. 17, între orele 10:00 și 17:00. Cei care doresc să beneficieze de aceste investigații, pentru un rezultat cât mai corect, sunt rugați să nu consume niciun aliment cu minimum 2 ore înainte de a se prezenta la consult.

  Cu sprijinul Lions Club “Someș” Satu Mare, partener de peste 10 ani al acestui eveniment, precum și a secției Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare dorește să vină în ajutorul populației din județul Satu Mare, pentru a preveni morbiditatea și mortalitatea provocată de afecțiuni cardiovasculare. Cu această ocazie, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare așteaptă cât mai multe persoane pentru a-și duce la îndeplinire scopul de a preveni și, pe cât posibil, de a diminua această cauză a deceselor în rândul populației județului Satu Mare.

  Screening pentru copii
  Toto cu aceeași ocazie, Clubul Lions ”Someș” Satu Mare în parteneriat cu Societatea Catena SRL și Liceul Teoretic German a inițiat, începând de luni, 11 noiembrie, o acțiune care presupune depistarea diabetului. Activitatea presupune efectuarea unui screening pentru depistarea diabetului zaharat juvenil în rândul elevilor din ciclul primar din cadrul Liceului Teoretic German. Cu acordul părinților, în fiecare zi de luni din noiembrie, aproximativ 350 de copii vor beneficia de efectuarea acestui screening.

  Responsabilii acestei acțiuni sunt: Petruca Ioan, membru fondator Club Lions “Someș” Satu Mare, dr. Zbduch Marta, medic primar pediatru, specialist diabetologie, boli de nutriție și metabolism, membru Club Lions, Reiz Maria, directorul unității școlare, Tuns Bianca, farmacist, Pop Irina, responsabil achiziții, Sopronyi Pal Florian, director Catena, Ionaș Adela, asistent medical principal la cabinet școlar.

  Rareş Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img