More


  “O frumoasă poveste…”, cu balerina Maria Clara Supuran și prietenii ei

  - Advertisement -

  Consiliul Județean Satu Mare, Școala de Arte Satu Mare, trupa “Mihai Raicu” de la Teatrul de Nord, în colaborare cu Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ”Octavian Stroia” Cluj-Napoca, organizează sâmbătă, 30 noiembrie 2019, de la orele 17, la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare – un recital de balet susținut de Maria Clara Supuran și prietenii ei, intitulat “O frumoasă poveste…”, cu intrarea liberă.

  Spectacolul se dorește a fi o încununare a anilor de liceu si început de facultate. Maria Clara le va avea alături pe cele două profesoare care au îndrumat-o atât la Satu Mare, cât și la Cluj – doamna prof. Rodica Istrate și doamna prof. Gabriela Tănase. Va dansa alături de elevii celor două profesoare. De asemenea, va avea invitați prieteni, foști colegi de liceu, colegi de facultate si profesori care i-au fost mereu alături.

  Maria Clara a început baletul la varsta de 10 ani la Satu Mare sub îndrumarea profesoarei Gabriela Tănase la Liceul de Artă Aurel Pop și în paralel la Școala de Arte. Din clasa a 7-a a urmat școala la Liceul de Coregrafie Octavian Stroia din Cluj Napoca.

  A fost elevă olimpică a liceului, având 5 participări la Olimpiada Națională de Coregrafie, obținând un premiu I, 2 mențiuni si 3 premii speciale la dans clasic și contemporan. De asemenea a obținut locul II la Cupa Mondială din Croația si multe alte premii. A obținut burse de studiu și a participat la workshop-uri de balet la Chicago, New York , Sankt Petersburg și Leiria, Portugalia. Acum este anul I la Academia Gheorghe Dima din Cluj Napoca, secția Artele Spectacolului Muzical.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img