O nouă delegație de eminescieni la sesiunea de toamnă a Parlamentului European al Tinerilor

O nouă delegație a Colegiului Național Mihai Eminescu, în perioada 1-3 noiembrie  2019, a participat la Sesiunea Regională de Selecție Toamnă Transilvania 2019 a Parlamentului European al Tinerilor / European Youth Parliament (EYP). Această sesiune s-a desfășurat la Bușteni.

Parlamentul European al Tinerilor este o simulare a prezentării rezoluțiilor în Parlamentul European, creând un context în care tinerii europeni învață despre cum funcționează luarea deciziilor în Uniunea Europeană și găsesc soluții la diverse probleme dezbătute.

Echipa de eminescieni, formată din 11 elevi și coordonată de către doamna profesor Nicoleta Cherecheș, director adjunct la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare, a reprezentat județul Satu Mare în sesiunea regională din această toamnă. Elevii, însoțiți de doamna profesor Romina Tuns, sunt din clasele a X-a: Ana Cristina Ardelean – ambasador; Laura Teodora Cazacu – muzician; Teodora Ioana Biga, Iulia Chira, Luca Andrei Culcean, MihaiConstantin Demian, Andra Lăcrimioara Iura, Raul Rus, Teodora Ioana Sabou, Armand Marian Ștef, Ștefania Ioana Tupiță – membri.

Delegația sătmăreană, în această sesiune, a constituit Comitetul European, Parliament Committe on Civil Liberties, Justice and Home Affairs (LIBE) și au realizat o rezoluție pe tema Divine Intervention,  despre conflicte și tensiuni religioase în Uniunea Europeană.

În prima zi, delegația a pregătit pentru proba village un moment special, interpretând un dans popular din zona Codru, sub coordonarea instructorului coregraf Marian Sima și prezentând un stand cu produse tradiționale,moment care a fost apreciat pentru profesionalismul interpretării și reprezentării zonei noastre folclorice.Inedit estefaptul că organizatorii au mulțumit în plen delegației eminesciene pentru originalitatea, autenticitatea și rafinamentul prezentării costumelor populare și a zonei etnografice alese,reprezentativă pentru județul Satu Mare.

În a doua zi, Committee Work-ul s-a desfășurat extrem de bine, membrii delegației demonstrând spiritul de echipă în toate acțiunile lor și responsabilitatea cu care au dezbătut tema primită. În seara acelei zile, muziciana delegației a prezentat o melodie clasică  acompaniată la chitară, realizând un moment artistic inedit.

La proba finală de General Assembly, delegația din Satu Mare s-a remarcat prin faptul că fiecare membru a avut o intervenție pentru susținerea rezoluției prezentate și a obținut voturile pentru a fi acceptată.

Eminescienii au intrat în competiție cu delegații din șapte județe participante printre care amintim delegațiile din Arad, Sibiu, Brașov, Constanța, București. Membrii delegațiilor sunt selectați din liceereprezentativepentru județele din care fac parte.

Detalii cu referire la desfășurarea Sesiunii Regionale de Selecție Toamnă 2019 din noiembrie, de la Bușteni, se regăsesc și la adresa URL http://www.eypromania.eu/index.html.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Foto-galerie. LEBĂDA. Cel mai bun raport calitate-preț al produselor pentru casă

Magazinele LEBĂDA sunt binecunoscute clienților sătmăreni și nu numai, ele oferind soluții la problemele acestora pentru construirea caselor – de la prima cărămidă și...

INFRACTOR PERICULOS a fost ÎNCĂTUŞAT la Petea. Voia să FUGĂ din ţară

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Petea au identificat și predat autorităților competente un cetățean român, căutat de autoritățile din România, pentru săvârşirea infracțiunii...

FOTO. Florisal RĂMÂNE, deocamdată, la Satu Mare. Consiliul Local a APROBAT

Pentru a preveni întreruperea serviciului de salubrizare pe raza municipiului Satu Mare, Consiliul Local a aprobat marți, în şedinţă extraordinară, cadrul legal și modalitatea...

VIDEO VIORICA DĂNCILĂ a bătut orice RECORD în România: Este PRIMUL politician care a vorbit CONTINUU, timp de peste 145 de minute

Viorica Dăncilă a bătut orice record în democrația românescă! Este primul politician care a vorbit peste 145 de minute continuu, la o conferință de...

Încă 11 autobuze hibrid vor sosi la Satu Mare

Primăria municipiului Satu Mare a semnat, ieri, un contract cu fabrica SOLARIS, potrivit căruia în anul 2020 vor sosi în municipiul Satu Mare 11...