More


  Oraşul Ardud s-a înfrăţit cu comuna Volturara Irpina din Italia

  - Advertisement -

  Sala de Conferințe din sediul Primăriei orașului Ardud a găzduit duminică, într-o şedinţă solemnă, parafarea acordului de cooperare şi înfrăţire între oraşul Ardud şi comuna italiană Volturara Irpina , Provincia Avellino, Regiunea Campania, localitate aflată în sudul Italiei, cu o populaţie de 4.103 locuitori şi o suprafaţă de 32.42 km².

  Bazele acestei cooperări au fost puse încă de acum trei ani, când au existat legături între Liceul Tehnologic din Ardud şi Şcoala din Volturara.

  În deschiderea festivității au fost intonate imnurile României, Italiei și Uniunii Europene. La eveniment au participat delegații ale celor două localităţi, formate din consilieri locali, primari și reprezentanți ai unor asociații din domenii de interes comun.


  În cuvântul de deschidere a evenimentului, primarul oraşului Ardud, Marius Duma, i-a salutat pe oaspeți și s-a declarat bucuros că este posibilă parafarea acestei colaborări, care va cuprinde toate domeniile vieţii sociale, economice, culturale, sportive în aşa fel încât să fie şi o bază şi o oportunitate pentru toţi locuitorii dar şi a societăţilor comerciale de pe raza celor două localităţi de a se apropia şi de a găsi căi şi mijloace de cooperare şi schimburi de experienţă.


  La rândul său, primarul comunei Volturara Irpina, Marino Sarno, a mulțumit pentru primirea caldă de care s-a bucurat delegația italiană și a arătat că semnarea înțelegerii de cooperare între cele două localităţi nu va reprezenta doar un schimb de experiență între instituții, ci se va concretiza în interacțiunea dintre locuitorii celor două localităţi și atragerea unor parteneriate comune, viabile.


  Au fost difuzate şi două filmuleţe de prezentare ale celor două localităţi în care au fost surprinse toate aspectele vieţii sociale, culturale, şcolare şi sportive.


  La final toţi cei prezenţi la această şedinţă de înfrăţire au putut gusta din produsele tradiţionale celor două zone. Italienii au surprins prin mezelurile, brânzeturile şi vinurile regiunii, iar ardudenii au “răspuns”cu zacusca, pomana porcului şi vinul, pălinca şi coniacul, având ca materie primă coacăzele negre.

  Nicolae Ghişan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img