More


  Patru persoane cu probleme diferite, în audienţă la Prefectură

  - Advertisement -

  Patru cazuri noi au fost prezentate în cadrul audienţelor susţinute marţi, 12 noiembrie 2019, prefectului judeţului Satu Mare, Darius Filip.

  În prima situaţie s-a solicitat sprijin cu privire la instituirea unei sume cu titlu de despăgubire pe care ar datora-o petentul Primăriei municipiului Satu Mare, în urma unei Hotărâri de Consiliu Local, referitor la dreptul de trecere spre terenul său, conform unei sentinţe judecătoreşti. Prefectul i-a comunicat persoanei că dacă nu este mulţumită de prevederile hotărârii, aceasta poate fi atacată în instanţă.

  În al doilea caz s-a prezentat situaţia unui teren din municipiul Satu Mare pentru care se solicită sprijin în vederea intrării în proprietatea statului român, la momentul de faţă fiind în proprietate privată. Prefectul a solicitat depunerea unui memoriu la Instituţia Prefectului-Judeţul Satu Mare, la care să se anexeze documente edificatoare. După analiza juridică a memoriului se va comunica petentului un punct de vedere.

  O altă speţă se referă la intrarea în proprietate în baza Legii 231/2018 cu un teren din municipiul Satu Mare, aferent unei construcţii. În această situaţie, prefectul i-a explicat cetăţeanului că procedura prevede înaintarea către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a propunerii din partea Comisiei Locale, abia apoi fiind discutată şi validată, după caz.

  În ultimul caz persoana prezentă a solicitat sprijin instituţional pentru a i se emite două titluri de proprietate pe terenurile achiziţionate prin contracte încheiate sub semnătură privată. Prefectul i-a explicat petentului că doar pe cale judecătorească poate să intre în proprietatea celor două suprafeţe de pământ.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img