More


  „Politicienii minoritari” și posibilele „Reducții” înspăimântătoare?

  - Advertisement -

  Reducerea unor sporuri aferente salariilor sau reconfigurarea sistemului de impozitare va duce la o creștere economică în România ? Acesta o fi „programul de relansare economică” a viitorilor guvernanți? „Minoritatea politică” unită și profund „condiționată” din România, sub „imaginea” unei „lupte anticomuniste” false, sporește numărul speculațiilor demolatoare îndreptate împotriva contracandidaților politici. Care va fi prețul unor posibile decizii, ale „politicienilor minoritari”, de forfecare elegantă „sub diferite forme” a veniturilor bugetarilor și pensionarilor ? Prețul este însăși viața! Acest preț este va fi încorporat în lunile, poate anii, în care aceste categorii de români nu se vor mai putea bucura pe deplin de drepturile lor salariale și de pensii, aducătoare de mult așteptata Bunăstare postrevoluționară. Regres sau Progres ?! Noii „lideri politici minoritari” născuți dintr-o „luptă politică” aprigă, plină de intrigi, speculații și scenarii emoționale incendiare „au fixul lor ?”, în ceea ce privește reducerea banilor populației active din domeniul bugetar și eventual „înghețarea” pensiilor? Pentru a câștiga „capital electoral”, ei se refugiază tiptil-tiptil și în zona salariilor din mediul privat. Scopul lor meschin este de a-i „compătimi” pe angajați, cu glasul lor de „lupi moraliști”, cică democratici, prefăcut într-un behăit jalnic și răgușit de oițe gripate, belite de „lâna cea de aur” a Bunului Simț.

  Analiștii politici și economici nu prea discută despre aceste posibile „măsuri extravagante”, care vor duce la instaurarea „austerității” accentuate în România. Prin reducerea veniturilor populației va scădea consumul și implicit vor crește tensiunile psihologice din lumea relațiilor interpersonale, fie ele de la locul de muncă sau din familie? În mod constructiv și inteligent, de ce nu se vorbește despre intensificarea accesării fondurilor europene pentru investiții aducătoae de profit? Nu se discută de stimularea evidentă, prin reglementări legale consistente și realiste, a mediului de afaceri din România! Nu sunt analizate perspectivele clare ale unor „parteneriate public-private”, în urma cărora să crească veniturile la bugetul consolidat al statului, așa cum se întâmplă și în alte țări din Est! Nu sunt recunoscute proiectele pozitive demarate, în urma unor proceduri legale, de politicienii legitimi, care au fost „debarcați” intempestiv de la „cârma Puterii” executive, prin „inginerii politice mârșave” aduse din import!… „Noii politicieni minoritari”, care și-au legat de picioare „pietrele de moară ale unor promisiuni nelegitime”, acuză în continuare politicienii, care au ajuns la Putere în urma rezultatului voturilor legitim exprimate de electorat. „Haosul politic” se accentuează și „nu sunt semne de pace și conciliere”! Speculațiile și „vânătoarea de greșeli” au devenit, după cum se spune: „deliciul presei aservite!”. Prin intermediul unor scene politice teatrale, în care „politicienii minoritari” susțin discursuri demagogice puerile, se consolidează credulitatea, cu care este „infestată” o parte din „populația cu drept de vot” din țară. Mai mult de atât, acești „politicieni minoritari” au apelat și la anumiți „prieteni” din străinătate, care nu prea cunosc profunzimea luptei politice și a realităților din România, pe care i-au determinat să „inoculeze” unor români din Diasporă anumite idei false despre politicienii concurenți din campania electorală prezidențială. Va fi extrem de greu pentru „noii politicieni minoritari” să rezolve marile probleme ale României, dar și „să se țină de cuvânt” în fața politicienilor din partidele minoritare, cărora le-au promis probabil anumite „privilegii” de lungă durată? Faceți cum „vă taie capul”, dar nu cumva să scoateți „la mezat” și cea mai rămas din țara aceasta supranumită „Grădina Maicii Domnului”!

  Ne-am obișnuit cu acești „politicieni minoritari” acuzatori, lipsiți de măreția unor atitudini pacifiste. Ei fac parte din peisajul imatur, dezolant, scindat… al clasei politice românești. Instabilitatea politică, creată în mod artificial de acești „politicieni minoritari”, este purtătoare de multă confuzie și profundă neîncredere în fața investitorilor străini, dar și înaintea ochilor ageri ai unei părți a electoratului. Acești „justițiari” duplicitari au stat ani de zile în Camera Deputaților „cocoțați” precum găinile în coteț și-au „cotcodăcit” neproductiv în spațiul public, iar acum se cred mari „cocoși” jumuliți de propria Mândrie egoistă. Ca nu cumva să-i muște șarpele „Răzbunării prostului”, iată câteva cuvinte înțelepte ale marelui gânditor chinez, Confucius, filozof al păcii și iubirii: „ Dacă îi urăști, înseamnă că te-au învins!”; „Dacă văd o nedreptate și nu fac nimic s-o îndrept, sunt laș!”.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img