More

    PROGRAM LUMINAȚII la ortodocși și greco-catolici. Cum va fi VREMEA

    Atât ortodocși cât și catolici, mii de credincioși din județul Satu Mare vor merge, la acest sfârșit de săptămână, la cimitire cu brațele pline de flori pentru a curăța mormintele și a aprinde lumânări. Vor fi comemorați, astfel cei dragi care au trecut la cele veșnice, fiind sărbătorită Ziua Morților. Pentru a permite accesul a cât mai multor creștini la cât mai multe cimitire, cel puțin la nivelul municipiului Satu Mare a fost elaborat un program de luminații în cimitire.

    Program Luminații ortodocși

    Preoții ortodocși din municipiul Satu Mare au elaborat un program de luminații în cimitirile din municipiu, astfel încât la aceste slujbe să poate ajunge cât mai multă lume.

    Luminațiile încep încă de vineri, 1 noiembrie după următorul program:
    – Cimitirul Cap Pod Decebal, ora 13,00
    – Cimitirul privat str. Careiului, ora 16,00
    – Cimitirul Reformat de la gară, ora 13,00
    – Cimitirul str. Pietroasa, ora 13,00
    – Cimitirul str. Rodnei, ora 13,00
    – Cimitirul de pe str. Balta Blondă, ora 15,00
    – Cimitirul privat str. Amațiului, ora 17,00.

    Sâmbătă, 2 noiembrie, slujbele de luminații continuă în
    – Cimitirul str. Amațiului ora 13,00
    – Cimitirul românesc de la gară, ora 13,00
    – Cimitirul str. Macului, ora 11,30.

    Slujbele de Luminații se încheie duminică, 3 noiembrie la
    – Cimitirul str. Barițiu, ora 13,00
    – Cimitirul str. Lucian Blaga, ora 14,00.

    Program Luminații greco-catolici

    De asemenea, din aceleași motive, și preoții greco-catolici din zona municipiului Satu Mare au elaborat, la rândul lor, un program de Luminații.

    La fel ca la ortodocși, și aici Luminațiilor vor începe vineri, 1 noiembrie în cimitirele din municipiul Satu Mare și anume la
    -Cimitir Pod Decebal, ora 14
    -Cimitir Rodnei, ora 14
    -Cimitir Pietroasa, ora 14
    -Cimitir Amaţulu,i ora 14
    -Cimitir Înălțarea, ora 14.

    Tot vineri, vor mai avea slujbe de Luminații la cimitirile din Viile Satu Mare, strada Iepurilor, ora 16, Noroieni, ora 17, Petea, ora 16 și Vetiș, ora 14.

    Sâmbătă, 2 noiembrie, slujbele de Luminații vor avea loc la Satu Mare la Cimitir Gara, ora 14 și Curtuiuș, ora 16, dar și în cimitirile din Odoreu, ora 15, Viile Satu Mare, Dealu Mare, ora 16, Botiz, ora 16, Ciuperceni, ora 13 și Dumbrava, ora 15.

    Duminică, 3 noiembrie, slujbele de Luminații la greco-catolici vor avea loc la cimitirile din Vânătoreștim ora 14, Berindan, ora 16, Hrip, ora 14, Rușeni, ora 15.45 și Culciu Mare, ora 13.

    Cum va fi vremea

    Dacă mergeți la Luminații, trebuie să știți și cum va fi vremnea, astfel încât să știți cum mergeți îmbrăcați.

    Astăzi, spre exemplu, la orele după-amiezii, în județul Satu Mare vor fi înregistrate temperaturi în jurul valorii de 11-12 grade. Va fi puțin soare, dar cu dinți, dar nu va ploua. Cu toate acesatea, vă recomandăm să vă îmbrăcați adecvat.

    Mâine, în schimb, va fi mlt mai rău. Pe lângă faptul că, la orele după-amiezii de mâine, când vor avea majoritatea slujbelor de Luminații, atât în orașe, cât și la țară, vor fi temperaturi de numai 7-8 grade, va și ploua, cel puțin între orele 13.00 și 17.00.

    Duminică după-amiază vremea se va încălzii, ajungând la 18 grade, însă vor fi și ploi. Astfel că e bine ca umbrela să nu vă lipsească.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE