PROGRAM LUMINAȚII la ortodocși și greco-catolici. Cum va fi VREMEA

Atât ortodocși cât și catolici, mii de credincioși din județul Satu Mare vor merge, la acest sfârșit de săptămână, la cimitire cu brațele pline de flori pentru a curăța mormintele și a aprinde lumânări. Vor fi comemorați, astfel cei dragi care au trecut la cele veșnice, fiind sărbătorită Ziua Morților. Pentru a permite accesul a cât mai multor creștini la cât mai multe cimitire, cel puțin la nivelul municipiului Satu Mare a fost elaborat un program de luminații în cimitire.

Program Luminații ortodocși

Preoții ortodocși din municipiul Satu Mare au elaborat un program de luminații în cimitirile din municipiu, astfel încât la aceste slujbe să poate ajunge cât mai multă lume.

Luminațiile încep încă de vineri, 1 noiembrie după următorul program:
– Cimitirul Cap Pod Decebal, ora 13,00
– Cimitirul privat str. Careiului, ora 16,00
– Cimitirul Reformat de la gară, ora 13,00
– Cimitirul str. Pietroasa, ora 13,00
– Cimitirul str. Rodnei, ora 13,00
– Cimitirul de pe str. Balta Blondă, ora 15,00
– Cimitirul privat str. Amațiului, ora 17,00.

Sâmbătă, 2 noiembrie, slujbele de luminații continuă în
– Cimitirul str. Amațiului ora 13,00
– Cimitirul românesc de la gară, ora 13,00
– Cimitirul str. Macului, ora 11,30.

Slujbele de Luminații se încheie duminică, 3 noiembrie la
– Cimitirul str. Barițiu, ora 13,00
– Cimitirul str. Lucian Blaga, ora 14,00.

Program Luminații greco-catolici

De asemenea, din aceleași motive, și preoții greco-catolici din zona municipiului Satu Mare au elaborat, la rândul lor, un program de Luminații.

La fel ca la ortodocși, și aici Luminațiilor vor începe vineri, 1 noiembrie în cimitirele din municipiul Satu Mare și anume la
-Cimitir Pod Decebal, ora 14
-Cimitir Rodnei, ora 14
-Cimitir Pietroasa, ora 14
-Cimitir Amaţulu,i ora 14
-Cimitir Înălțarea, ora 14.

Tot vineri, vor mai avea slujbe de Luminații la cimitirile din Viile Satu Mare, strada Iepurilor, ora 16, Noroieni, ora 17, Petea, ora 16 și Vetiș, ora 14.

Sâmbătă, 2 noiembrie, slujbele de Luminații vor avea loc la Satu Mare la Cimitir Gara, ora 14 și Curtuiuș, ora 16, dar și în cimitirile din Odoreu, ora 15, Viile Satu Mare, Dealu Mare, ora 16, Botiz, ora 16, Ciuperceni, ora 13 și Dumbrava, ora 15.

Duminică, 3 noiembrie, slujbele de Luminații la greco-catolici vor avea loc la cimitirile din Vânătoreștim ora 14, Berindan, ora 16, Hrip, ora 14, Rușeni, ora 15.45 și Culciu Mare, ora 13.

Cum va fi vremea

Dacă mergeți la Luminații, trebuie să știți și cum va fi vremnea, astfel încât să știți cum mergeți îmbrăcați.

Astăzi, spre exemplu, la orele după-amiezii, în județul Satu Mare vor fi înregistrate temperaturi în jurul valorii de 11-12 grade. Va fi puțin soare, dar cu dinți, dar nu va ploua. Cu toate acesatea, vă recomandăm să vă îmbrăcați adecvat.

Mâine, în schimb, va fi mlt mai rău. Pe lângă faptul că, la orele după-amiezii de mâine, când vor avea majoritatea slujbelor de Luminații, atât în orașe, cât și la țară, vor fi temperaturi de numai 7-8 grade, va și ploua, cel puțin între orele 13.00 și 17.00.

Duminică după-amiază vremea se va încălzii, ajungând la 18 grade, însă vor fi și ploi. Astfel că e bine ca umbrela să nu vă lipsească.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Mircea Govor a fost primul invitat al Actualităţii sătmărene de vacanţă!

Luna august propune telespectatorilor Nord Vest TV o serie de emisiuni ”Actualitatea sătmăreană”...de vacanță! Realizatorii emisiunii, Florin Mureșan și Vlad Crasnai, și-au propus ca în...

Altă vară, alt an, aceleași obiceiuri tâmpite și periculoase!

Deși este interzisă prin lege și se primesc amenzi destul de mari inclusiv pentru agricultorii sau fermierii care ard miriştile şi resturile vegetale de...

Două noi trasee turistice în Munții Oașului

Vă invităm să parcurgeți „Poteca Callunei”, ultimul tronson din traseul Triunghi Albastru care a fost finalizat și poate fi parcurs în...

Accident între un microbuz și un autoturism

Un accident de circulație s-a produs ieri după-masă, marți, 4 august, pe Drumul Național 19, spre localitatea Dindeștiu Mic, județul Satu Mare. Potrivit...

Caravana Produs Sătmărean a ajuns în cartierul Micro 16

Caravana Produs Sătmărean a ajuns luni după-masă, 3 august, în cartierul Micro 16 din municipiul Satu Mare. Locatarii din acest cartier și nu numai...