More


  Proiect Erasmus + derulat de Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil”

  =

  STARS – reprezintă acronimul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ „Students Together Ambitiously Reach the Stars”, proiect care se desfășoară pe parcursul a doi ani școlari, 2019-2021. Școala Gimnazială „Grigore Moisil” este coordonatorul acestui proiect, având partenere patru școli din Bulgaria, Grecia, Italia și Polonia (Prirodo-matematicheska profilirana gimnaziya”Sv. Kliment Ohridski” Bulgaria, Gymnasio Leontari Karditsas Grecia, Istituto Comprensivo di Santa Teresa di Riva-Santa Teresa di Riva (ME) a Italia, Szkola Podstawowa nr 16 im. Kornela Makuszynskiego w Legnicy Polonia).

  În perioada 18-22.11.2019 au avut loc două întâlniri de proiect găzduite de Școala Gimnazială „Grigore Moisil”. Întâlnirea „Let’s start the STARS project” a reunit coordonatorii de proiect din cele cinci țări pentru a se cunoaște și a stabili cele mai bune modalități de realizare a obiectivelor propuse în cadrul proiectului. Agenda întâlnirii coordonatorilor a fost una bogată, presupunând participarea interactivă la un workshop cu tema „Metode de predare inovative”, în cadrul căruia profesorii au împărtășit din experiența lor pedagogică, concursul pentru logo-ul proiectului, crearea de materiale specifice necesare bunei implementări a proiectului precum și vizite de documentare.

  Cea de a doua întâlnire „The STARS introduce themselves” a dat ocazia unui număr de 52 de elevi și 30 de profesori din cele cinci țări să facă cunoștință, să muncească în echipă, să compună un cântec al proiectului, să afle despre cultura și civilizația partenerilor din cadrul proiectului, să învețe împreună și să socializeze, dar și să folosească activ competențele de comunicare în limba engleză și competențele TIC.

  Școala Gimnazială „Grigore Moisil” s-a bucurat de susținerea familiilor elevilor claselor a VI-a, care au dat dovadă de deschidere și ospitalitate față de elevii și profesorii participanți la activități. Musafirii au avut doar cuvinte de laudă la adresa primirii și găzduirii oferite de familiile implicate pe tot parcursul desfășurării mobilităților, familii pe care școala se simte onorată să le aibă alături.

  Pe această cale transmitem mulțumiri Primăriei și Consiliului local Satu Mare, Bibliotecii Județene Satu Mare, Palatului Copiilor Satu Mare, Fundației Hans Lindner, Fabricii de Ciocolată de la Odoreu și Colegiului Național „Mihai Eminescu” pentru colaborarea și implicarea în reușita celor două întâlniri de proiect.

  Următoarele mobilități din cadrul proiectului vor avea loc în Italia, Bulgaria, Polonia și Grecia. Participarea activă a elevilor și a cadrelor didactice din cele cinci țări în cadrul proiectului sperăm să constituie o experiență bogată, interesantă și relevantă în domeniul educației, într-un cadru european inspirat de bunele practici ale tuturor partenerilor proiectului strategic Erasmus+ STARS -„Students Together Ambitiously Reach the Stars” – 2019-1-RO01-KA229-063819.

  Rareş Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img