Proiect în valoare de aproape 3 milioane de lei, deschis joi la Carei

La Centrul Cultural Carei a avut loc joi, 7 noiembrie, conferința de deschidere a proiectului intitulat “Întroducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către cetățeni în Municipiul Carei”. Scopul principal al proiectului în valoare de 2,9 milioane lei, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrative 2014-2020, îl constituie digitalizarea serviciilor publice furnizate de către Primăria Carei.

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a arătat că, prin implementarea acestui proiect, Primăria Carei va fi cea mai digitalizată primărie din județul Satu Mare, iar cetățenii nu vor mai fi obligați să mai stea la ghișeuri, putându-și rezolva online problemele legate de administrația locală.

Detaliile legate de implementarea proiectului au fost prezentate de către şeful Serviciului Proiecte, Programe şi Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Carei, Carmen Egli, și de către consultantul IT Laurențiu Nica.

Prin implementarea proiectului, cetățenii vor avea la dispoziție un portal de servicii care va putea fi accesat de pe site-ul Primăriei Carei, care la rândul său va suferi un proces de modernizare. Astfel, cetățenii își vor putea rezolva problemele online, fără a mai fi nevoiți să se prezinte la ghișee și să completeze tot felul de formulare. În plus, taxele pentru toate aceste servicii vor putea fi plătite tot online.

Tot în cadrul proiectului vor fi adaptate procedurile de lucru din cadrul Primăriei, vor fi digitalizate arhivele și vor fi instruiți angajații instituției.

Valorea totală a proiectului “Întroducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către cetățeni în Municipiul Carei” este de 2,9 milioane lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 2,465 milioane lei. Proiectul este finanțat prin intermediul prin Programul Operațional Capacitate Administrative 2014-2020. Termenul de implementare este de 30 de luni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Previziunile economice din vara anului 2020: PIB-ul României scade cu 6% în 2020 și va crește cu 4% în 2021

    Răspunsul politic rapid și cuprinzător la nivel UE și la nivel național a făcut ca dezastrul economic datorat pandemiei să fie mult diminuat....

CIFRE OFICIALE. RECORD la numărul de MORȚI în țară. De mult nu s-a mai întâmplat asta

Până astăzi, 7 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele...

ALERTĂ. Încă un INFECTAT confirmat la Satu Mare. CÂȚI sunt în PREZENT

O nouă veste pentru sătmăreni. Încă un infectat cu coronavirus a fost confirmat în ultimele 24 de ore, la Satu Mare. Este cazul cu...

Vanzari

SC Agromec Foieni SA, vinde : 2 buc Tractor U445, Plug PP3X30, Tocator mecanic sfecla furajera mare. Tel:0745012920

INVESTIȚIE. Sătmarul, LEGAT la AUTOSTRĂZILE EUROPEI. Drum EXPRES la Satu Mare

Județul și municipiul Satu Mare vor avea acces rapid la autostrăzile Europei, iar sătmăreni vor putea ajunge în scurt timp în cel puțin trei...