More


  PROMISIUNI Banii pentru exproprierile de la Centura Sătmarului, dați până la sfârșitul lui 2020

  - Advertisement -

  Întreaga investiție a variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, inclusiv podul peste râul Someș prind contur, stadiul lucrărilor fiind unul avansat. Un focus intens este în această perioadă, pe lângă lucrările de construcție în sine, și pe procesul exproprierilor, care nu este tocmai unul simplu având în vedere că fiecare caz este unic – unele cazuri cu documentația fără probleme, iar altele cu situații puțin mai complicate.

  Exproprieri achitate până la finele anului viitor

  Esențial rămâne însă faptul că s-a reușit deblocarea procesului de expropriere a terenurilor de pe șoseaua de centură a municipiului Satu Mare. Primarul Gábor Kereskényi, viceprimarul Adrian Albu și șeful Departamentului Exproprieri și Concesiuni din cadrul CNAIR, Ion Cupanache, au anunțat azi, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost desemnată firma care va realiza documentațiile cadastrale.

  ”Primăria Satu Mare și-a făcut treaba încă de la începutul anului trecut, acum este rândul CNAIR. Până la urmă, a fost semnat contractul. Acum începe procedura de realizare a documentațiilor cadastrale și vom vedea cât va dura. După ce se va emite și hotărârea de despăgubire, sumele consemnate vor fi deblocate. Nu vrem să înaintăm o dată destul de optimistă, dar până la sfârșitul anului viitor credem că toate persoanele expropriate vor fi despăgubite”, a declarat Ion Cupanache, șeful Departamentului de Exproprieri din cadrul CNAIR.

  Viceprimarul Adrian Albu a afirmat că astfel, 438 de persoane expropriate ar urma să primească până la sfârșitul anului viitor peste 18 milioane de lei.

  “Suprapus peste tot ce se întâmplă în această perioadă este un eveniment destul de așteptat de către mulți sătmăreni, care își așteaptă banii pentru exproprieri de multă vreme și care doresc să se termine partea aceasta birocratică”, a declarat viceprimarul Adrian Albu.

  Proiectul prinde contur

  Tot cu aceeași ocazie, primarul Kereskenyi Gabor a afirmat că întreaga investiție a Variantei de Ocolire a municipiului Satu Mare prinde contur, stadiul lucrărilor fiind destul de avansat.

  ”Suntem în permanență în legătură cu investiția Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, deja întreaga investiție și chiar și podul peste râul Someș prind contur și se vede că se avansează într-un ritm bun”, a declarat primarul Kereskenyi.

  Așadar, veștile sunt promițătoare pentru sătmărenii aflați în aceste circumstanțe, procesul birocratic avansează, primăria municipiului Satu Mare sprijină cu toate resursele demersul, în limita atribuțiilor sale, astfel ca totul să se desfășoare în cele mai bune condiții într-un timp cât mai scurt.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img