More


  REACŢII. Liderii politici sătmăreni despre rezultatele primului tur la prezidenţiale

  - Advertisement -

  Dacă social-democraţii şi liberalii cheamă electoratul de partea lor, udemeriştii se bucură de succesul obţinut, cel puţin pe plan judeţean

  Rezultatele la turul unu al alegerilor prezidențiale 2019 a stârnit o mare varietate de opinii, comentarii și reacții în toată societatea, iar de la asta nu face excepție, bineînțeles, poziția liderilor politici sătmăreni. Fiecare militează pentru perspectiva sa, după cum este și normal într-un stat democratic în care libera exprimare și libertatea de opinie sunt piloni fundamentali. Punctele de vedere ale liderilor politici sătmăreni sunt după cum urmează:

  Reacţia liderilor PSD sătmăreni

  Liderii social democraţilor sătmăreni o felicită pe Viorica Dăncilă pentru califuicarea sa în turul doi la prezidenţiale şi îi îndeamnă pe cei care au votat un alt candidat în primul tur, să voteze, în turul al doilea, candidatul PSD.

  “O felicit pe doamna președintă că s-a calificat în turul doi”, spune concis și substanțial Mircea Govor, președinte executiv al Organizației Județene PSD Satu Mare.

  Aurelia Fedorca, președintele Organizației Județene PSD Satu Mare, a spus: “Obiectivul nostru a fost să intrăm în turul doi al alegerilor prezidențiale, iar din acest punct de vedere ne-am îndeplinit misiunea. Respectăm votul românilor, le mulțumim tuturor celor care s-au prezentat la vot, indiferent de opțiunea lor. Îi invităm pe cei care au votat un alt candidat în turul 1 să ni se alăture, să ne ajute să continuăm campania electorală și să câștigăm alegerile prezidențiale. România are șansa pentru prima oară în istorie de a avea un președinte femeie, un președinte responsabil și implicat, care să redea românilor demnitatea și încrederea în viitor”.

  Pataki: “Iohannis a pierdut din numărul de voturi obținut”

  Preşedintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, spune că, în timp ce Iohannis a pierdut din voturi, candidatul UDMR a câştigat cu 6.000 de voturi în plus.

  “La nivel național nu prea au fost surprize. Este un rezultat previzibil. Iar la nivel de județ, a fost o participare mai slabă decât acum 5 ani de zile. Candidatul nostru a obținut un rezultat mai bun decât acum 5 ani. În schimb, la ceilalți candidați se pot observa diferențe majore. Iohannis a pierdut din numărul de voturi obținut – la asta mă raportez. Noi am câștigat în plus 6000 de voturi în condițiile în care cu 20.000 de persoane au participat mai puțin la vot față de acum 5 ani”, a declarat Csaba Pataki, președintele Organizației Județene UDMR Satu Mare.

  Adrian Albu: “Așteptăm alături toate partidele de dreapta”

  Preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, a mulţumit tuturor celor care au ieșit la vot, în special celor care au votat Klaus Iohannis și proiectul de țară al acestuia și speră că peste două săptămâni vor fi alături de candidatul PNL toți cei de dreapta care au înțeles că România nu are alte șanse decât un parcurs de oameni serioși, cu un partid determinat și cu un președinte angajat.

  “Sperăm așadar în continuare că oamenii vor fi alături de noi. Așteptăm alături toate partidele de dreapta , cetățenii onești din județul Satu Mare și din România ca să putem munci împreună pentru binele acestei țări. Aș vrea să adaug că sunt extraordinar de mulțumit de prestația colegilor mei de partid, cărora le mulțumesc pentru determinarea de care au dat dovadă în aceste zile. Cert este că lumea a dovedit că începe să aibă încredere în noi. Pe umerii noștri atârnă o sarcină foarte, foarte dificilă – aceea de a nu dezamăgi încrederea cetățenilor. Cred că în această perioadă, ceea ce ar trebui să producem în România este încrederea în cei care ne conduc și să readucem speranța în inimile tuturor cetățenilor din Satu Mare și din România, pentru că, așa cum am văzut și zilele trecute, așa cum am văzut în cursul alegerilor în județul Satu Mare – comunele sunt depopulate, oamenii au plecat, oamenii vor să trăiască mai bine, într-o liniște, un trai mai bun, într-o țară mai normală. Pentru a-i aduce acasă trebuie în primul rând să-i facem să aibă încredere în ceea ce vrem noi să facem în România. Nu este pentru noi, pentru liberali, nu este pentru Klaus Iohannis – este pentru toți românii”, a spus președintele Organizației Județene PNL Satu Mare, Adrian Albu.

  Respect faţă de opinia fiecăruia

  O notă comună a tuturor acestor declarații este că liderii politici sătmăreni promovează respectul vizavi de varietatea de opinii, încurajează cetățenii să își restaureze încrederea în cei care doresc să îi conducă și reprezinte – aspecte care în mod dezirabil vor crea o Românie mai unită și stabilă în viitor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img