More


  Rezultate mai bune obţinute de UDMR la Satu Mare la prezidenţiale

  - Advertisement -

  Atât preşedintele Organizaţiei Judeţene a UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, cât şi preşedintele organiyaţiei municipale, Kereskenzi Gabor, s-au declarat mai mult decât mulţumiţi de scorul obţinut de candidatul Uniunii la Satu Mare la prezidenţiale. În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri la sediul UDMR, cei doi au arătat că rezultatele obţinute de candidatul UDMR la Satu Mare au fost mai bune decât în 2014.

  Astfel, Pataki Csaba a adeclarat că, în judeţul Satu Mare, la alegerile prezidenţiale, UDMR a obținut cu 5.000 de voturi mai mult, în ciuda faptului că prezenţa la vot a fost mai scăzută, iar în 27 de unități administrative, candidatul UDMR a ieșit pe primul loc.

  “La nivel de ţară şi la nivel de judeţ, am obţinut rezultate mai bune decât în 2014. La nivel de judeţ, în condiţiile în care cu 20.000 de persoane mai puţin şi-au exprimat opţiunea duminică, noi am obţinut cu 5.600 de voturi mai mult faţă de acum 5 ani, respectiv 25.000 de voturi mai multe la nivel naţional”, a declarat Pataki Csaba.

  De asemenea, Gabor Kereskenzi a arătat că, la nivelul municipiului Satu Mare, UDMR a obţinut cu 2.000 de voturi mai mult decât în 2014.

  “Comparativ cu 2014 am reuşit să obţinem cu 2.000 de voturi mai mult. Deci comparativ cu cele 8008 voturi pe care le-a primit candidatul nostru Kelemen în 2014, acum acel număr s-a ridicat la 9.920, ceea ce înseamnă că am reuşit să ţinem în priză electoratul nostru de bază. Și denotă faptul că oamenii s-au săturat de atâtea alegeri şi nu prea au încredere că persoana preşedintelui poate schimba ceva radical în sistemul politic românesc”, a spus Kereskenyi Gabor.

  La alegerile preyidenţiale de duminică, candidatul UDMR, Kelemen Hunor, a obţinut la Satuz Mare 30.513 voturi, ceea ce însemană un procent de 26,22%.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img