More


  SALVAT din ghearele MORȚII. Sătmărean, în pragul COMEI diabetice

  - Advertisement -

  Un sătmărean a fost salvat practic de la moarte. A fost depistat având o valoare a glicemiei în pragul comei diabetice.

  În urma evenimentului derulat cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat, eveniment organizat de Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare, împreună cu Lions Club ”Someș” Satu Mare, la parterul Centrului Comercial Shopping City Satu Mare, de pe strada Careiului, nr. 17, au fost testate un număr de 427 de persoane.

  Conform evaluărilor privind gradul de obezitate, valoarea tensiunii arteriale, riscurile privind fumatul și valorile glicemiei, medicii au considerat că 178 de persoane din totalul de 427 persoane prezintă risc crescut de afecțiuni cardiovasculare iar număr de 5 persoane au prezentat valori mult crescute ale glicemiei, din care, o persoană a avut o valoare de peste 500mg/decilitru.

  Celor 178 de persoane care prezintă risc de afecțiuni cardiovasculare li s-au făcut și analize: colesterol, trigliceride, creatinină și hemoglobina glicată. Rezultatele acestor analize vor fi comunicate individual fiecărui pacient de către Centrul de Diabetologie la începutul lunii decembrie 2019.

  Prin acest eveniment, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare, împreună cu Lions Club ”Someș” Satu Mare și-a dorit să conștientizeze populația asupra riscului crescut al afecțiunilor cardiovasculare dar și reducerea numărului de îmbolnăviri în rândul populației județului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img