More


  Trei clădiri calificate în finala pentru Biblioteca Judeţeană

  - Advertisement -

  Trei clădiri din municipiul Satu Mare s-au calificat în finala pentru desemnarea ca sediu al Bibliortecii Judeţene Satu Mare. Preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, a arătat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, care au fost condiţiile minime impuse şi care sunt cele trei clădiri care au ajuns în finală.

  Trei din zece
  După ce conducerea Consiliului Judeţean a dat publicităţii intenţia de a achiziţiona un sediu nou pentru Biblioteca Judeţeană, în cursă au fost înscrise zece clădiri. După prima selecţie, în finală s-au calificat trei clădiri: Fostul mall Ankora, parterul clădirii blocului Bud de pe bulevardul Independeţei din Micro 17 şi fostul Centru de Dializă de la fostul Cinema Luceafărul.

  “Cele trei locaţii au avut dosarul complet, şi toate cerinţele tehnice actualizate. Am cerut ca şi condiţie eliminatorie ca să aibă structura de rezistenţă în aşa fel încât să suporte anumite greutăţi, pentru că bliotecă nu se poate face în orice construcţie[, a precizat preşedintele Pataki Csaba.

  O altă cerinţă impusă a fost ca aceste clădiri să se afle în zona de impozitare A, adică să se afle într-o zonă centrală, nu la periferia oraşului.

  Ce urmează  în continuare
  Tot cu aceeaşi ocazie, Pataka Csaba a adeclarat că cele trei clădiri vor fi evaluate şi li se va acorda un punctaj, în baza căruia se va lua o decizie.

  „Suntem în procedura de contractare a unui evaluator care să certifice valoarea de piață. Procesul de achiziție se încheie 100% în acest an”, a spus președintele Consililului Județean, Pataki Csaba.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img