More


  ALERTĂ!!! GER CUMPLIT la Satu Mare! Minus 15 grade. Temperaturi NEGATIVE și ziua

  =

  Previziunile meteorologilor pentru județul Satu Mare nu sunt deloc încurajatoare. Asupra județului se abate, în această săptămână, un val de aer polar care va determina scăderea temperaturilor de până la minus 15 grade Celsius pe cursul nopții. Nici ziua nu vom avea parte de temperaturi pozitive.

  Val de aer polar

  Gerul a început deja să se instaleze încă din acest week-end, însă, în faza inițială, se preconiza că nu se vor atinge, de-a lungul acestei săptămâni, temperaturi atât de scăzute. Însă valul de aer polar care s-a abătut asupra județului nostru au dat peste cap și cele mai pesimiste prognoze.

  Lapovița și ninsoarea va continua să cadă astăzi până în jurul orei 18.00, după care se va opri. Va fi oprită de ger. Pentru că, peste noapte, vom avea temperaturi de până la minus 5, minus 7 grade Celsius.

  Marți peste zi, temperaturile la Satu Mare nu vor urca mai mult de minus un grad, însă cerul va fi în mare măsură senin. În noaptea de marți spre miercuri, însă, la Satu mare vor fi înregistrate temperaturi de minus 7 – minus 9 grade (mai scăzute în zonele rurale și la deal).

  Minus 15 grade

  La fel ca și marți, nici miercuri pe zi nu vor fi înregistrate temperaturi pozitive, adică zero grade sau minus un grad. Peste noapte, însă, va fi ger în adevăratul sens al cuvântului.

  Vor fi înregistrate temperaturi de minus 13 grade Celsius în zonele urbane de șes (Satu Mare, Carei) și minus 15 grade în zonele de deal și munte (Codru, Oaș, zona Tășnad, mediul rural).

  Extrem de frig va fi și joi, adică minus un grad pe zi și minus 11- -minus 13 grade noaptea.

  De menționat că în tot acest interval de timp cerul va fi, în mare parte, senin.

  Abia de vineri temperaturile încep să crească ușor (un grad ziua, minus trei grade noaptea), iar sâmbătă și duminică, când vor fi înregistrate temperaturi de 3-4 grade ziua și zero grade noaptea vor cădea și precipitații, cel mai probabil lapoviță și ninsoare.

  Cum să ne ferim de ger!

  Medicii recomandă populației în perioadele cu temperaturi scăzute să consume alimente bogate în proteine și grăsimi nesaturate, fructe, legume și să evite consumul băuturilor alcoolice, dar și deplasările în spații deschise și expunerea la frig.

  Persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, trebuie să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

  De asemenea, o atenție specială trebuie acordată copiilor iar părinții sunt rugați să evite transportul acestora pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

  DSP mai recomandă încălzirea corespunzătoare a locuințelor și evitarea utilizării instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon, precum și asigurarea unei bune aerisiri a locuințelor, cel puțin o dată pe zi.

  “Atenție la supraîncălzirea atmosferei din locuință, pentru că șocul termic este mai mare atunci când ieșiți afară”, atenționează medicii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img