More


  Razie Poliție – RAR

  - Advertisement -

  Polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat în data de 28 noiembrie a.c., pe raza orașului Ardud, o acțiune de control în trafic, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.
  Echipele de control au verificat autovehicule care au tranzitat orașul Ardud, controlând, în special, buna funcţionare a acestora din punct de vedere tehnic, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.
  Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5 510 de lei.
  De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 4 certificate de înmatriculare pentru lumini de altă culoare și intensitate montate pe autoturism, anvelope de alte dimensiuni montate pe autoturism, folii neomologate aplicate pe geamurile autoturismului și inspecție tehnică periodică expirată.
  În cadrul acțiunii, polițiștii au recomandat șoferilor care nu și-au montat încă anvelope de iarnă să facă acest lucru, dat fiind fenomenele meteo care vor urma.
  Recomandări
  Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, polițiștii rutieri sătmăreni recomandă:
  Nu circulați cu autoturismul dacă acesta prezintă defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.
  Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră!
  Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!
  Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img