More


  VIDEO/FOTO. ÎNĂLȚĂTOR Ziua Națională a României, sărbătorită solemn la Satu Mare

  - Advertisement -

  Ziua Națională a României a fost sărbătorită într-un cadru solemn la Satu Mare. Profitând și de vremea foarte frumoasă de afară, mii de sătmăreni au luat parte la manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie. A avut loc și o paradă militară și o Paradă a Portului Popular.

  Depuneri de coroane

  La Satu Mare, manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat la ora 11:30 cu depuneri de coroane la bustul lui Avram Iancu din centrul Nou. Depunerile de coroane au continuat apoi la bustul lui I.C. Brătianu, la bustul lui Iuliu Maniu și la statuia Eroului Necunoscut.

  Au fost depuse coroane din partea Prefecturii, a Consiliului Județan, a Primăriei Satu Mare, dar și a PSD, PNL, ALDE.

  Ceremonial militar şi religios

  Apoi, manifestările sau concentrat pe zona statuii lui Vasile Lucaciu din Parcul Central din Centrul Vechi. Aici a avut loc un ceremonial militar și religios.

   

  După ce prefectul Darius Filip a trecut în revistă Garda de Onoare, a fost intonat Imnul de Stat al României, după care un sobor de preoți, în frunte cu episcopul vicar Timotei Sătmăreanul, a oficiat o slujbă religioasă.

  În continuare, preotul militar Cristian Silaghi a prezentat o alocuțiune privind Marea Unire cât și importanța acesteia pentru România și pentru toți românii. Apoi, subprefectul Tamas Altfatter a prezentat mesajul transmis de Ziua Națională de primul-ministru al României.

  Paradă militară și parada portului popular

  După ce au fost depuse coroane de flori din partea autorităților județene și locale, a urmat parada militară. care a fost deschisă de garda de onoare. Prin fața miilor de sătmăreni au mai defilat un TAB al armatei, tehnica și dotarea pompierilor, polițiștilor, polițiștilor de frontieră, a jandarmilor și altor structuri militarizate.

  Ceremonia dedicată Zilei Naționale a României de la Satu M are s-a încheiat cu o frumoasă și spectaculoasă paradă a portului popular, cu participanți care au prezentat portul tradițional din Țara Codrului, Tara Oașului, Țara Moților și Câmpia Someșului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img