Federația întreabă, cluburile răspund…

Avand in vedere decretarea Starii de Urgenta in Romania, din cauza pandemiei de COVID-19, dar si dorinta federatiei de a proteja starea de sanatate a tuturor participantilor la intrecerile baschetbalistice din Romania, presedintele FR Baschet Horia Paun a trimis luni o circulara catre toate cluburile angrenate in Ligile Nationale (LNBM si LNBF), prin care solicită punctul de vedere cu privire la situatia fara precedent creata in baschetul romanesc.
CSM Satu Mare a tranmis poziția clubului la problemele ridicate de conducerea federației.
Iată răspunsurile date de oficialii grupării sătmărene:
1-Aveți în anturajul echipei persoane infectate cu COVID-19 sau aflate în carantină sau izolare?
CSM- Nu avem nicio persoană în cadrul clubului sau din anturaj care să fie infectate cu COVID 19, în carantină sau izolare!
2-Echipa pe care o reprezentați are acces la sala de antrenamente?
CSM- Echipa are acces la sala LPS pe care Primăria a dezinfectat-o și o putem folosi doar pentru echipa de baschet în această perioadă.
3-Există vreo decizie internă a clubului dumneavoastră cu privire la continuarea antrenamentelor pe perioada suspendării LNB?
CSM- S-a decis ca până pe 31 martie sau până la o eventuală decizie a FRB , jucătoarele să nu se antreneze. Acestea au interdicție de a părăsi orașul și sunt rugate să stea mai mult în casă.
4-Întâmpinați dificultăți cu privire la masa / cazarea sportivilor / participanților la activitatea sportivă legitimați la clubul dumneavoastră?
CSM- Nu avem probleme cu cazarea deoarece apartamentele sunt închiriate până la finalul lunii aprilie. Iar restaurantul la care se servește masa de prânz face și livrări la domiciliu.
5-Aveți sportivi / participanți la activitatea sportivă care și-au manifestat intenția de a întrerupe activitatea sportivă în aceste condiții?
CSM- Niciuna dintre jucătoare nu și a manifestat intenția de a pleca acasă cu întreruperea contractului.
6-Având în vedere că mai mulți conducători de club și-au manifestat neoficial dorința de a se închide imediat sezonul 2019/2020, vă rugăm să ne precizați punctul de vedere al clubului dumneavoastră.
CSM Satu Mare nu ar agrea o variantă de a închide acum sezonul… Am fi dispuși chiar să prelungim și în luna mai playoff-ul chiar dacă acest lucru ar genera cheltuieli suplimentare. Ierarhia finală trebuie decisă pe teren… Altfel ar trebui anulat sezonul fără o ierarhie finală…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

FOTO. DRAMĂ. Angajat SMURD, SOLICITAT să își SALVEZE… FIUL. Momente CUMPLITE pentru un salvator de pe elicopterul SMURD

Un angajat al SMURD care deserveste ambulanta aeriana a avut parte de un soc sambata dimineata dupa ce a fost solicitat sa intervina la...

VIDEO-FOTO EDITORIAL. ISTANBUL – ORAȘUL DE PE DOUĂ CONTINENTE DINCOLO DE COVID 19

Bine ne revedem … de data aceasta în STARE DE ALERTĂ dragi cititori. Iată-ne eliberați în parte de frica și suspinele provocate de COVID...

FOTOGALERIE. GEST. Căprioară SALVATĂ de jandarmi. A fost PREDATĂ specialiștilor de la AJVPS Gelu

Un subofițer de jandarmi a observat vineri după amiază o căprioară ce alerga speriată în cartierul Micro 17 din municipiul Satu Mare. Aceștia au solicitat...

PARADOX. SCADE numărul cazurilor ACTIVE de COVID-19 în județ. PATRU VINDECĂRI într-o zi

Cu toate că autoritățile au anunțat că, în ultimele 24 de ore, a mai fost înregistrat un nou caz de COVID-19 în județ, totuși...

ALERTĂ! Un NOU CAZ de COVID-19, CONFIRMAT la Satu Mare. Câte sunt în PREZENT

Din nefericire, un nou caz de coronavirus a fost confirmat, în ultimele 24 de ore, la Satu Mare. Astfel că, în prezent, numărul total...