More


  ÎNGRIJORARE. Unul din opt CONTRACTE de muncă, SUSPENDATE la Satu Mare. Care sunt cele mai AFECTATE sectoare

  =

  Pe parcursul celor după două luni de la instituirea stării de urgență prin decret prezidenţial, având în vedere pandemia de coronavirus, unul din opt contracte de muncă înregistrate în județul Satu Mare a fost suspendat. Turismul și HORECA au fost cele mai afectate domenii. 

  La  data de 14.05.2020, lanivelul județului Satu Mare erau suspendate 10.452 contracte individuale de muncă, din care :

  • pentru întreruperea sau reducerrea temporară a activitatii, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare (conform art. 52 alin.(1) lit.c) din Codul Muncii) : 6.694,
  • pentru carantină și/sau forță majoră (art.50 lit.c și f din Codul Muncii): 37,
  • pentru reducerea programului de la 5 zile/săpt. la 4 zile pe săpt. (conform art. 52 alin.3 din Codul Muncii) : 845.
  • Pentru alte motive fără legătură cu starea de urgență și șomajul tehnic (concediu pentru îngrijirea copilului, concediu paternal, prin acordul părților, etc.) : 2.872 contracte individuale de muncă.
  • Domeniile cele mai afectate: Turism și HORECA (hoteluri, restaurante, baruri, cafenele), Comerț, Transporturi, Industrie.

  Numărul total al persoanelor angajate în acest moment (14.05.2020) la angajatorii cu sediul social în județul Satu Mare este de 84.939.

  Numărul total al angajatorilor cu sediul social în județul Satu Mare (angajatori activi având contracte individuale de muncă înscrise în REGES – registrul general de evidență a salariaților transmis în format electronic în sistemul REVISAL) la data de 14.05.2020: 9.234 angajatori activi  (la data de 15 martie a.c. erau 9.251).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img