EVENIMENT. Ziua Cititului Împreună, marcată la Satu Mare și CareiBiblioteca Județeană Satu Mare și Biblioteca municipală Carei s-au alăturat și în acest an inițiativei organizației Citim Împreună România și a sărbătorit miercuri, 10 februarie, Ziua Internațională a Cititului Împreună sub genericul „Zici cu lipici: legați împreună prin cititul împreună”. Datorită situației pandemice evenimentul s-a desfăşurat online. A fost o bucurie să ne reîntâlnim, să citim împreună şi să povestim despre cărți. ZICI2021 – a fost o zi de poveste, râsete şi idei năstruşnice.

La Biblioteca Județeană
La Biblioteca Județeană Satu Mare au lecturat povești Violeta Tarța, Raluca Istrate, Nicoleta Cîmpian și Paula Horotan.

”Mulțumim cadrelor didactice care susțin importanța lecturii, încurajează cititul şi s-au alăturat evenimentului : Grădinița Guliver, Grădinița “Dumbrava Minunată”, Grădinița din Odoreu, Grădinița din Gereuşa, Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială “Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială “Rakoczi Ferenc”, Şcoala Gimnazială “C. Brâncoveanu”, spun bibliotecarii de la Biblioteca Județeană Satu Mare.

La Biblioteca din Carei
La Biblioteca Municipală Carei au fost lecturate povești elevilor din clasa a IV-a A, înv. Lorena Iluțan, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Carei, respectiv clasa pregătitoare A, înv. Angela Gorgan, și clasa a III-a C, înv. Tóth Márta, de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei. Au fost citite poveștile „E și treaba mea” de Mihaela Coșescu, „Dințică în regatul Zânei Merciluță” de Andrei Dumitrașcu și „Pete motanul ador tenișii albi” de Eric Litwin, iar lectura lor a fost realizată de bibl. Corina Nuna, directoarea Bibliotecii Municipale Carei, și Nicoleta Latiș, bibliotecar la secția de copii. Tuturor participanților li s-a oferit un semn de carte cu însemnele evenimentului, precum și diplome de participare.

Anul acesta ”Ziua Internaţională a Cititului Împreună” s-a sărbătorit în 10 februarie și s-a desfășurat sub deviza „Împreună salvăm planeta”. Datorită condițiilor speciale de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, evenimentul a avut un caracter mai restrâns.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts