More


  ALARMĂ!!! Opt profesori și un elevi, INFECTAȚI cu COVID-19 de la reînceperea ȘCOLII

  - Advertisement -

  De la realuarea cursurilor în școli și până în prezent, opt cadre didactice și un elev s-au infectat cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut luni, în cadrul ședinței săptămânale în cadrul căreia a fost analizată situația epidemiologică, modul de desfășurare a activităților școlare și campania de vaccinare, ședință coordonată de prefectul Radu Bud, alături de subprefecții Altfatter Tamas și Cosmin Bota și la care au mai participat și șefii structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

  Din punct de vedere al structurilor MAI, situația operativă este una normală, fără a fi constatate abateri grave de la normele legale sau altfel de incidente privind siguranța și ordinea publică.

  Inspectorul școlar general Anișoara Boitor a descris modul în care s-au desfășurat cursurile în prima săptămână de la debutul celui de-al doilea semestru, astfel, 119 unități școlare desfășoară activități cu toți elevii la clasă, 143 sunt în scenariul galben, iar 7 sunt în scenariul roșu, când în clase se găsesc doar preșcolari și elevi din ciclul primar.

  În ceea ce privește infectările cu noul coronavirus, opt cadre didactice de la tot atâtea unități de învățământ din județ și un elev au fost confirmați pozitiv în prima săptămână de școală. În urma anchetelor epidemiologice, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au stabilit că atât elevul, cât și cadrele didactice s-au infectat cu noul coronavirus în perioada premergătoare începerii celui de-al doilea semestru școlar și nu în unitățile școlare.

  Împreună cu Ministerul Educației și Cercetării, se caută soluții pentru prioritizarea la vaccinare a cadrelor didactice.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img