More


  “Business & Local Community”- ediția a VI-a organizat de Asociația Economică Germano – Română pentru Regiunea de Nord – Vest s-a dovedit a fi cel mai important eveniment cu caracter economic din ultimul an în Satu Mare (2)

  - Advertisement -

  Restul problemelor atinse de prefect sunt importante dar nu au legătură cu evenimentul căruia i-am acordat atenția, așa că promitem să le tratăm într-unul din numerele viitoare. În același spirit vom trata și cele 19 minute de discurs ale domnului președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba.

  Spre final a intervenit prin on-line și d-l prefect al Districtului Ostalb din Landul Baden-Württemberg, Republica Federală Germania, Dr. Joachim Bläs:

  „Am fost ales de curând nou administrator al districtului Ostalbkreis și urmează să mă bucur de parteneriatul cu Satu Mare. Mă bucur de asemenea că DRW face parte din acest proiect comun. Mă bucur, împreună cu dumneavoastră, că după un an 2020 cu adevărat epuizant, cu criza Corona, cu consecințele teribile pentru populație dar și pentru economie, începând cu anul 2021 putem colabora din nou cu toată lumea. Avem idei pozitive pentru relațiile economice transfrontaliere, sector în care se află și parteneriatul nostru între Satu Mare și Ostalbkreis.

  Mulți din patria dumneavoastră locuiesc acum la Ostalbkreis dar și unii dintre locuitorii comunității noastre au relații trainice, de familie, cu cei din Satu Mare sau cu cei din nordul Transilvaniei”.

  După sesiunea de întrebări și răspunsuri directe și on-line, subiect pe care îl vom trata pe larg în unul din numerele viitoare, a luat cuvântul domnul Tiberiu Markos (foto), vicepreședinte al DRW și, totodată, membru al comisiei comitetului consultativ al rectorului Universității Tehnice Cluj. După cum se știe această universitate are extensii la Satu Mare, Bistrița – Năsăud, Zalău și Alba Iulia.

  Director general al unei importante firme sătmărene, membre DRW, Tiberiu Markos a reliefat faptul că „prin cumularea intereselor celor trei entități, DRW, UTC și Technosam, 500 de studenți vor deveni în scurt timp ingineri TCM, ingineri economiști pe profil TCM sau ingineri în automatizări. Rectorul UTC, Prof. univ. dr. ing. Vasile ŢOPA, va veni la Satu Mare în ultima decadă a lunii martie. Aici va avea loc o întâlnire cu toate părțile implicate astfel încât toate elementele constitutive necesare <<polului de creativitate>>, cum sugestiv l-a intitulat vorbitorul, să fie atinse, dezbătute și planificate.”

  Gruiţă Ienăşoiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img