More


  INVESTIȚIE. Autobuze noi la Satu Mare

  - Advertisement -

  Compania de trasnport Transurban Satu Mare are, începând de ieri, autobuze noi. Compania Solaris a livrat luni, 22 februarie, Primăriei Municipiului Satu Mare două autobuze articulate noi, cu dotări de ultimă generație, achiziționate din fonduri europene.

  Modernizarea transportului public de călători, prioritate cheie
  Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a eclarat că aceste autobuze completează parcul auto al companiei Transurban, care a beneficiat în ultimii 3 ani de alte 13 autobuze hybrid și 5 autobuze noi diesel.

  ”Modernizarea transportului public de călători este o prioritate cheie. Primăria Satu Mare şi-a asumat să pună accent pe serviciile oferite cetăţenilor, pe transportul public. Astfel, aceste autobuze completează parcul auto al companiei Transurban, care a beneficiat în ultimii 3 ani de alte 13 autobuze hybrid și 5 autobuze noi diesel. În curând, compania Solaris va mai livra încă 2 autobuze hibrid”, a declrat primarul Kereskényi Gábor.

  Autobuze de peste 37 de milioane de lei
  Autobuzele Solaris Urbino 18 hybrid au o capacitate de 145 de locuri, din care 45 sunt pe scaune și o lungime de 18 metri. Vor deservi liniile cele mai aglomerate.

  ,,Autobuzele achiziționate în ultimii 3 ani contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității sistemului de transport public din Satu Mare. Asta înseamnă continuarea politicii de susținere a transportului public nepoluant și de respect față de sătmăreni, care merită să aibă un transport calitate”, a mai spus primarul Kereskényi Gábor.

  Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional din care se construiește și autogara, se implementează sistemul de monitorizare al traficului și sistemul de e-ticketing. Valoarea totală este de 37.102.839 lei din care co-finanțarea municipiului Satu Mare este de 659.200, 54 lei.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img