More


  Legi noi pentru corectitudine, respect și echitate!

  - Advertisement -

  Cine e de vină ? Cine e de vină? că la noi ,,împărțeala” rezultatelor alegerilor este inechitabilă deoarece legislația în vigoare e permisivă și superficială. Disputele politice, de orice natură, vor rămâne fără niciun rezultat atâta vreme cât ,,aranjamentele politice” sunt legale, din moment ce sunt bazate pe un suport juridic facil și umilitor. Fără un fond juridic echitabil, devenim excesiv de afectivi, sensibili, patrioți și extrem de critici. Cum e posibil să funcționeze acest sistem democratic cu tot felul de ,,scenarii politice” menite să desconsidere votul unei mari părți a electoratului? Democrația din România, nu vedeți stimați demnitari, bate precum ,, limba clopotului într-o ureche?”

  Ce-i drept, sunt atâtea priorități în democrația noastră controversată, dar una dintre acestea ar trebui să se refere la amendarea legislației referitoare la modul cum sunt împărțite voturile în vederea acaparării puterii totale în România. După aceste schimbări, abia atunci vom putea vorbi de corectitudine în ceea ce privește împărțirea funcțiilor în administrațiile publice locale și centrale. Întotdeauna poporul român a fost corect și tolerant, iar o schimbare în bine a legislației electorale și postelectorale ar oferi șansa ca fiecare partid, care a trecut pragul electoral, să ia parte la actul decizional pe toate palierele vieții sociale pentru binele și liniștea comunităților, îndelung așteptate de toți românii.

  În urma unor decizii unilaterale inițiate de majoritatea perdanților au început să apară tensiuni în rândul populației, iar în urma acestora se naște multă ură amenințătoare, dar și o aversiune față de alți politicieni. Scindarea politicienilor români ,,nu este soluția cea mai fericită” pentru vremurile bântuite de tot felul de crize și lipsă de bani materializate în deficitul bugetar. Cum adică ? Ai pierdut alegerile, te coalizezei cu alți perdanți și astfel îi ignori și-i persiflezi pe cei care au câștigat alegerile ? Indirect au fost croșetate ,,regiile artistice” pentru ca politicienii câștigători să fie fie plasați ,,în mod elegant” în afara deciziilor politice.

  Trebuie să înțelegem că faimoasa Coaliție s-a realizat pentru „împărțirea funcțiilor”, cu preponderență la toate nivelurile vieții sociale. Împărțeala se face individual pe partidele perdante, care culmea au obținut rezultate, unele modice, în alegerile parlamentare. Atunci, la ce mai sunt bune alegerile parlamentare din moment ce legislația permite perdanților să dețină, cu tentă dictatorială coalizată, supremația decizională în România? Este corect, stimați politicieni, care faceți parte din această Coaliție egoistă, ca toți ceilalți colegi de-ai dv., care au ieșit pe primul loc în alegeri să fie „înlănțuiți, subestimați și umiliți” de ambițiile radicale ale unor „lideri hapsâni” și exclusiviști ? Cine se va face responsabil în viitor, de starea politică tensionată actuală, dacă în urma acesteia vor apărea noi „convulsii sociale soldate cu victime omenești?”.

  Aceste frământări politice injuste ne-au plasat ,,în coada Europei” și a lumii. De peste 30 de ani nu suntem în stare să ne coalizăm forțele intelectuale, politice, economice și sociale pentru reformarea sistemelor existente la nivel național. Mor oameni nevinovați în incendii, în timp ce anumiți aleși sunt ocupați cu gestionarea plasării funcțiilor perdanților. Instabilitatea și aservirile politice dedicate unor forțe străine se repercutează și asupra mediului economic din România. Foarte mulți români sunt nemulțumiți de starea actuală incertă, care domină România. În continuare se vorbește de ,,așa-zisul stat paralel”, de faptul că am devenit un fel de ,,colonie” a Europei și că suntem ,,datori vânduți” în urma împrumuturilor externe masive. Peste toate acestea se așează potențialele privatizări ale unor firme de stat, care au mai rămas…, precum și cedarea pentru exploatare, unor terțe persoane străine, a țițeiului din Marea Neagră. E nevoie de legi noi, amendarea celor vechi, hodorogite, pentru ca această țară să-și recâștige demnitatea, cinstea și corectitudinea!

  Așadar, să nu uităm stimați români de cuvintele de avertizare, extrem de actuale, ale scriitorului Andrei Pleșu: ,,Suntem în ţara din care Caragiale a fugit exasperat, ţara în care Eminescu şi-a pierdut minţile, ţara care a refuzat, iresponsabil, oferta lui Brâncuşi la bătrâneţe: aceea de a-şi lăsa întreaga operă compatrioţilor săi. Ţara care şi-a omorât elitele în puşcărie, ţara în care n-au mai vrut să se întoarcă Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugen Ionescu, George Enescu. Ţara din care pleacă, mereu, tineri excepţionali, şi nu doar să se căpătuiască, ţara care furnizează Europei milioane de muncitori cu ziua, prost utilizaţi şi prost plătiţi la ei acasă. Nu pot decât să sper că, sub această pojghiţă de mizerie, există şi o altă ţară, ţara unor oameni cuviincioşi şi cinstiţi, ţara celor ce ştiu să se respecte între ei şi să nu se lase manipulaţi de câteva trupe barbare de oameni stricaţi şi stricători de suflete”.

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img