More


  Un nou scandal în învățământul sătmărean!

  - Advertisement -

  După cele de la Tășnad și Carei, un nou scandal apare în învățământul sătmărean după ce Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a tăiat una din cele două clase de matematică-informatică ale Colegiului Național „Ioan Slavici”, pentru anul școlar 2021-2022. Inspectorul școlar general, Anișoara Boitor, face o serie de precizări în legătură cu desființarea unor clase.

  Una din două, la CN ”Ioan Slavici”
  Vineri, 29 ianuarie 2021, pe platforma SIIIR apăreau doar 26 de locuri disponibile pentru profilul matematică-informatică la Colegiul Național „Ioan Slavici”, în locul celor 52 propuse de Consiliul de Administrație al Colegiului, ceea ce înseamnă că Inspectoratul Școlar Județean a tăiat una din cele două clase de matematică-informatică ale CNIS. Platforma a fost actualizată în baza hotărârii Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, hotărâre ce nu a fost făcută publică pe site-ul instituției.

  Pentru ca Inspectoratul să revină asupra deciziei, membrii Sindicatului Liber din Învățământ (FSLI) și Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” au inițiat o petiție online împotriva desființării clasei. Până în acest moment petiția numără peste 700 de semnături.

  ”Solicităm revenirea asupra hotărârii Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare care stipulează reducerea de la 6 la 5 a numărului de clase a IX-a ale Colegiului Naţional „Ioan Slavici” pentru anul şcolar 2021-2022, clasa la care s-a renunţat fiind cu profilul matematică-informatică. Considerăm că decizia nu este justificată, că nu se fundamentează pe criterii de performanță, că nu are în vedere realitatea pieței muncii şi că toate cele 6 clase propuse de Consiliul de Administraţie al Colegiului trebuie oferite absolvenţilor de clasa a VIII-a din județul Satu Mare’’, spun inițiatorii petiției.

  Precizările inspectorului general
  Prezentă la emisiunea Actualitatea Sătmăreană de pe postul Nord Vest TV, mediată de Florin Mureșan, inspectorul școlar general, Anișoara Boitor, a făcut o serie de precizări cu privire la desființarea unor clase. Așa am aflat că, pe lângă cele deja mediatizate și știute, a mai fost desființată o clasă și la CN ”Mihai Eminescu”.

  Totodată, Anișoara Boitor a mai afirmat că aceste clase sunt desființate doar pentru un an de zile. În urmă cu opt ani, părinții au putut opta dacă își înscriu copiii la clasa pregătitoare sau la clasa întâi. Astfel, s-a ajuns ca în acest an, în județul Satu Mare, în clasa a VIII-a să fie cu 774 elevi mai puțini față de anul precedent. În consecință, au dispărut niște locuri pentru clasa a XI-a a anului școlar viitor.

  Anișoara Boitor a mai arătat că decizia desființării acestor clase a fost luată doar pentru acest an, urmând ca anul viitor să se revină la normal.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img