Dacă e luni seara, sunt previziuni și analize politico-administrative la Actualitatea sătmăreană. Managerul NVTV, Mircea Govor, este invitatul deja tradițional al emisiunii Actualitatea sătmăreană, iar luni seara a comentat evenimentele petrecute săptămâna trecută la nivel județean și nu numai.

Despre conferința de presă a deputatului Radu Cristescu…
”Mi-e greu să comentez conferința de presă a colegului Radu Cristescu. El a dezbătut niște subiecte despre care noi la emisiune tot vorbim de ceva vreme. Și aș zice că puțin sunt în dezacord cu poziția lui. De aceea mi-e greu să comentez pentru că vizavi de ceea ce s-a întâmplat în Centrul Nou, că de acolo de la acele lucrări s-a făcut multă vâlvă, eu am altă poziție. De fapt ce s-a întâmplat în Centrul Nou…se reabilitează zona și urmează și Centrul Vechi și e foarte bine pentru sătmăreni. E un lucru bun că se reînnoiește zona și un lucru care se reface aduce apoi a nou, a ordine și eu spun că e în regulă…Sunt de acord să faci opoziție, dar una politică…N-aș vrea să se întâmple următorul aspect…Din cauza unor interese, și el (n.r. Radu Cristescu) n-are niciun interes în cazul ăsta, nu e amestecat în acele jocuri, dar în final vor pierde cei care n-ar trebui băgați în războiul politic. Adică oamenii de afaceri, firmele care lucrează în județ . Din cauza frecușurilor și a disputelor cineva se va sesiza pentru că știu ce s-a întâmplat de-a lungul timpului…Toate aceste fierberi dăunează județului și firmele care au câștigat licitațiile n-au nicio vină…Radu a preluat un subiect și el a intrat mai în profunzime… eu mi-aș dori să se încheie această dispută sub o formă sau alta, dar nu cred că nu se va lăsa cu urmări…Orice război are victime colaterale…Nu e războiul meu și prefer să stau deoparte… O conferință de presă foarte dură cu atac direct la primar. Nu cred că face afirmații fără a avea acoperire…Din punct de vedere politic, e un atac fără menajamente la primar”, a spus Mircea Govor referindu-se la atacurile lansate duminică de deputatul Radu Cristescu la adresa primarului Gabor Kereskenyi.

Satu Mare stă pe un butoi cu pulbere
Managerul Nord Vest TV a comparat atacurile de acum ale deputatului Radu Cristescu cu ceea ce s-a mai întâmplat la Satu Mare la începutul anilor 2000 , în perioada în care Horea Anderco era primar de Satu Mare.
”În final va fi complicat, Radu Cristescu va ieși pozitiv …e parlamentar vrea să facă interpelări, în schimb viața politică din Satu Mare rămâne pe un butoi cu pulbere…Și asta pentru că județul e condus de politicieni foarte slabi…Am mai avut astfel de lucruri cam la începutul anilor 2000. A fost o campanie împotriva primarului Anderco și s-a dovedit și atunci că aceste lucruri sunt periculoase…Când vin controalele, întrebările peste tine ca și primar sau președinte de consiliu județean nu mai ai chef de lucru. Ca o concluzie… după acest scandal vor fi multe victime colaterale…!”, a afirmat Mircea Govor, care a subliniat clar că nici el , nici Gazeta de Nord-Vest sau Nord Vest TV nu fac parte din acest război și nici nu au vreun interes.
”Eu am un singur interes… să se termine lucrările, să avem un Centru Nou frumos, să vină turiștii…Chiar o să-l întreb pe Radu Cristescu cum a ajuns și la Centrul Vechi…Că deja-s prea multe care duc la niște interese… Apropo de Centrul Vechi, să facă și Hotelul Dacia că și acolo nasul meu fin îmi spune că unii nu se pot hotărî pe cine să facă lucrarea…”, a mai spus Mircea Govor.

Guvernul Cîțu e împotriva oamenilor
Despre votul din parlament la Bugetul de stat, Mircea Govor s-a arătat dezamăgit de modul în care actuala coaliție a tratat amendamentele depuse de opoziție.
” Cel mai dureros e că au respins toate amendamentele pentru creșterea alocațiilor copiilor. E o mizerie făcută de actuala coaliție. Guvernul Cîțu e pe față împotriva oamenilor. Și nici nu îi interesează…!”, a spus Mircea Govor, care are un regret…acela că PMP nu a intrat în parlament.
”Nu cred în sondaje… Nu e firesc ca PNL să scadă doar cu 1%…Ori oamenilor le place cum e guvernată țara ori e sondajul făcut în ianuarie…Acum am un regret că nu a intrat PMP- ul în parlament. Era un factor de echilibru în coaliția de dreapta…”, a mai adăugat Mircea Govor.

UDMR-ul a călcat PSD în picioare și acest lucru se va întoarce împotriva lor
”Vreau să văd un amendament, unul măcar, pe care deputatul Panait îl va face pentru județul Satu Mare. Abia aștept să vorbesc și cu domnul Pataki Csaba să văd cât va primi pe PNDL 3. Nimic… Asta va primi… Zero investiții pentru județ, asta vom avea!”, a fost precizarea făcută de managerul Nord Vest TV. Acesta a vorbit și de relația actuală în județ între UDMR și PSD…
”Ceea ce a făcut UDMR- ul anul ăsta cu PSD-ul la Satu Mare , că i-a călcat în picioare, se va întoarce împotriva lor. Nu-i onorează. A scos în evidență amatorismul lor…e un soi de politică de la sat… Repet, Călin Durla trebuia să fie viceprimar, nu poți să-l compari cu vreunul din cei doi viceprimari puși la Satu Mare. Relația politică UDMR-PSD e TERMINATĂ …Între oameni, eu n-am nimic cu nimeni…Nici cu Pataki, dar politic am o problemă cu ei…Timpul îmi va da dreptate…UDMR și-a bătut joc de PSD…și o spun sincer…și-au bătut joc și de ei, de UDMR!”.
Înregistrarea emisiunii Actualitatea sătmăreană de luni seara poate fi urmărită pe facebook-ul Nord Vest TV.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here