Prefectul Radu Roca a convocat ieri ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, având ca teme pe ordinea de zi analiza intervenției coordonate la situația de urgență produsă duminică în municipiul Carei precum și aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a taberei mobile pentru refugiați.

Regulamentul de organizare și funcționare a taberei mobile
Regulamentul de organizare și funcționare a taberei mobile pentru refugiați, documentul care a fost analizat și adoptat ieri, prevede acțiunile și activitățile necesare pentru operaționalizarea în cel mai scurt timp posibil a unei tabere pentru refugiați de către instituțiile responsabile. Operaționalizarea se va face în momentul în care vor exista solicitări în acest sens, la ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ajutor pentru sinistrații de la Carei
Până în acest moment s-a asigurat relocarea și asigurarea condițiilor de cazare pentru familiile afectate de explozia de duminică de la Carei, și s-a demarat cercetarea obligatorie în aceste situații. Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au eliberat elementele de fațadă periculoase.
Din cele 16 apartamente ale blocului, 8 sunt complet distruse (cele situate la etajele 3 și 4) dar este afectat și blocul turn și hotelul, ambele situate lângă blocul afectat. Inspectoratul de Stat în Construcții, conform atribuțiilor de monitorizare a siguranței în construcții, sprijină efectuarea expertizei tehnice a imobilului afectat de către un expert tehnic atestat MLPAT și a solicitat emiterea în regim de urgență a autorizației de construire pentru lucrările de intervenție în vederea asigurării rezistenței și stabilității clădirii.

Trei victime în stare gravă
Din cele 11 victime ale exploziei, trei sunt în stare foarte gravă, au o stare stabilă dar prognosticul este rezervat. Prefectul își exprimă speranța că evoluția medicală va fi una bună, echipele medicale depun toate eforturile pentru salvarea pacienților.
De asemenea, prefectul ține permanent legătura cu autoritățile locale din municipiul Carei și sprijină punerea în siguranță a imobilului și demararea în cel mai scurt timp a lucrărilor de consolidare și refacere a locuințelor afectate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here