More


  FOTO. Vama Petea, plină de ucraineni care fug din calea războiului

  - Advertisement -

  Vama Petea este pălină de ucraineni care fug din fața războiului. Aseară, spre exemplu, în Vama Petea erau de cel puțin de cinci ori mai multe mașini de Ucraina decât în mod obișnuit.

  Asta a făcut ca rândul la intrarea în vamă dispre România spre Ungaria să fie foarte mare. Mai ales că ucrainenilor li s-a permis să intre și pe rândurile destinate cetățenilor UE. În aceste condiții, timpul de așteptare aseară în Vama Petea a fost de cel puțin două ore.

  Începând de astzăi, însă, din Ucraina pot pleca doar femeile și copii. Președintele Zelensky a dat un decret prezidențial potrivit căruia bărbații nu pot părăsi țara. Cei care vor fi pleca, totuși, din țară, vor fi considerați dezertori și tradători de țară.

  Informare privind traficul la frontiera cu Ucraina

  În data de 24.02.2022, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat in România, prin punctele de frontieră situate la graniţa cu Ucraina (PTF Halmeu-jud. Satu Mare, PTF Sighetu-Marmatiei-jud. Maramures, PTF Siret-judetul Suceava, PTF Isaccea-judetul Tulcea) aproximativ 5.300 de persoane, cetăţeni români şi străini (creştere de 120% comparativ cu acelaşi interval orar al zilei anterioare).

  Reiterăm faptul că polițiștii de frontieră sunt la datorie și în permanentă legătură cu partenerii instituționali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României.

  Situația este în dinamică, iar măsurile din competența Poliției de Frontieră vor fi adaptate, de asemenea, în funcție de evoluția acesteia.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img