Patru echipaje ale pompierilor sătmăreni au intervenit ieri cu două autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD cu echipaj de prim-ajutor pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la un operator economic, în localitatea Gelu.

Până la sosirea pompierilor profesioniști, pompierii voluntari din Gelu au făcut adevărate acte de eroism, dintre care s-a evidențiat pentru curaj Eugen Buzgău, reușind să localizeze incendiu carem, ulterior, a fost stins de pompierii profesioniști. De mare ajutor a fost hidrantul amplasat în centrul satului Gelu.
Au fost prezenți la fața locului primarul comunei Terebești, Mariana Avorniciții, dar și viceprimarul Tudor Chiorean, împreună cu 7 pompieri voluntari.
Cauza probabilă de producere a incendiului este efectul termic (de la un burlan de fum neprotejat termic). A ars construcția din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. S-a degradat învelitoarea acoperișului din țiglă ceramică.
Tot ieri, în jurul orei 13:40, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la hornul unei case de locuit, în localitatea Tur.
La fața locului s-au deplasat un ofițer, un maistru militar și 11 subofițeri cu doua autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD cu echipaj de prim-ajutor, din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș.
Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se fără flacără, cu degajare mare de fum datorită arderii mocnite a funinginei acumulate pe canalul hornului.
Cauza probabilă de producere a incendiului este jarul sau scânteia. Nu au fost înregistrate victime și nici pagube materiale.
Trei echipaje ale pompierilor sătmăreni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD cu echipaj de prim-ajutor, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în Medieș-Vii. Nu sunt victime. Nu e pericol de propagare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here