Careianul Istvan Kovacs, în vârstă de 37 de ani din Carei, va conduce la centru prima sa finală europeană la nivel de club.

Istvan Kovacs a fost delegat să arbitreze meciul dintre AS Roma și Feyenoord, din finala UEFA Europa Conference League.

Această delegare vine la scurt timp după ce Istvan Kovacs a impresionat în semifinalele Ligii Campionilor, unde le-a arbitrat exemplar pe Manchester City și Real Madrid, în tur, meci în care englezii au învins cu scorul de 4-3.

”Kovacs este un arbitru internațional din 2010 și va arbitra prima sa finală europeană. În acest sezon, Kovacs a oficiat zece partide UEFA la nivel de cluburi, inclusiv prima semifinală Champions League dintre Manchester City și Real Madrid”, a scris site-ul UEFA.

Partida se va disputa pe Arena Kombetare din Tirana, Albania, miercuri, 25 mai, de la ora 22:00.

Acesta va fi ajutat la cele două tușe de către arbitrii asistenți Vasile Marinescu și Ovidiu Artene.

Cel de-al patrulea oficial va fi Sandro Scharer, din Elveția, iar în camera VAR vor fi nemții Marco Fritz, Christian Dingert și Bastian Dankert.

„În vârstă de 37 de ani, Istvan Kovacs va conduce prima sa finală europeană la nivel de club. În acest sezon, românul a condus 10 partide în competițiile de club UEFA, inclusiv manșa tur a semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City și Real Madrid, scor 4-3”, notează site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Zece meciuri europene intercluburi a arbitrat Kovacs: cinci în Liga Campionilor, două în Europa League, unul în Conference League, plus alte două din calificările pentru Europa League și Conference League.

AS Roma – Feyenoord va fi prima finală de Conference League din istorie.

Pentru Roma lui Jose Mourinho este prima finală europeană după 31 de ani. În 1991, capitolinii au pierdut finala Cupei UEFA în fața celor de la Inter Milano, scor 2-1.

Feyenoord a câștigat Cupa UEFA în urmă cu 20 de ani, în 2002, în fața Borussiei Dortmund, chiar pe propriul stadion, scor 3-2. Tot la Rotterdam a câștigat și prima Cupă UEFA din istorie, în 1974, cu Tottenham.

sursa> sport.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here