More  Sărbătoare: Invitație la Hramul Bisericii greco-catolice ”BUNAVESTIRE” din Carpați

  - Advertisement -

   

  Parohia greco-catolică ”Bunavestire” din municipiul Satu Mare își sărbătorește   hramul  sâmbătă, 25  martie, începând cu ora 17.00, fiind invitați să participe toți sătmărenii, indiferent de confesiune.

  Biserica Bunavestire se află pe strada Clăbucet, nr. 10, în Cartierul Carpați 1 (în apropierea restaurantului Tei).

  Alături de preotul paroh Gheorghe Simion va sluji la altar și părintele protopop, Dumitru Roman.

  Programul este următorul:

  Ora 17.00 – Liturghie

  Ora 18.30 – Agapă

  Din ruină, loc de rugăciune. Scurt istoric al Bisericii Bunavestire

  Pe locul în care sâmbătă 25  martie, va avea loc hramul bisericii, cu mulți ani în urmă, se afla o ruină, o centrală termică abandonată. Asta nu a fost, însă, o piedică pentru Gheorghe Simion, preotul vizionar, ce și-a propus să transforme zona dezolantă într-un loc de rugăciune.

  După ce, timp de 20 de ani, centrala termică a fost depozit pentru mizerii și refugiu insalubru pentru oamenii străzii, preotul Simion a construit pe acel loc o biserică cu un nume sugestiv. În cartierul sătmărean a revenit, astfel, speranța!

  Drumul până aici a fost anevoios. În anul 2011, preotul a primit clădirea în folosință, în mod gratuit, după care a mai fost nevoie de doi ani până să primească avizele. Au urmat, apoi, mulți ani cu lipsuri financiare, lucru care a împiedicat construirea rapidă a bisericii.

  Lucrările au continuat și până  astăzi, și nu au fost ușoare, însă țelul ce și l-a propus îi dă speranță și încredere preotului ce, indiferent de piedicile avute până acum, și-a continuat drumul cu demnitate.

  Preotul GHEORGHE SIMION e încă o dovada ca OMUL SFINTESTE LOCUL!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare