More  Înșelăciune…sau cum riscă fermierii să rămână fără bani în cont

  - Advertisement -

  Parcă n-ar ajunge țeapa pe care și-au luat-o cu cerealele aduse din Ucraina și cu problemele avute de când s-a lăsat cu război în țara vecină că acum iată fermierii mai au parte de o problemă….

  O nouă metodă de fraudă a fost sesizată în România. Mai mulți fermieri români au primit pe adresele de e-mail un mesaj cu titlul ”NOTIFICARE IMPORTANTĂ”. Aceasta face referire la fondurile europene. În acest mail se cer detaliile contului bancar. Explicația acestei solicitări este legată de faptul că se oferă, în schimb, 100.000 de euro.

  Această înșelăciune a fost sesizată de fermieri. Trebuie să fie cu mare băgare de seamă. Comisia Europeană (CE) nu acordă în mod direct bani fermierilor. Sumele sunt date numai dacă aceștia au depus proiecte de finanțare. O altă metodă de primire a banilor este dacă ei au fost ceruți de autorități. Sau de ministerele care au în atribuții accesarea banilor europeni.

  Mesajul-capcană primit de fermieri este formulat sub forma unei notificări din partea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Uniunii Europene. Prin e-mailul înșelătorie, fermierul este anunțat că există un buget de 430 de milioane de euro. Acesta ar fi ”donat” de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE pentru a sprijini sectorul agricol al UE, scrieagrointel.ro.

  ”Aceasta este o notificare importantă din partea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Uniunii Europene. Acest mesaj este tradus pe baza limbii dvs. locale pentru o mai bună înțelegere”, se spune în mailul-înșelătorie.

  Textul continuă cu faptul că respectivul fermier se numără printre cei selectați de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE. Acestuia i se spune că face parte din categoria celor care vor primi sprijin. Motivul ar fi faptul că se încadrează în segmentul celor afectați de evenimentele climatice nefavorabil.

  „Suntem încântați să vă informăm că vă numărați printre fermierii selectați de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE pentru finanțarea UE pentru a sprijini fermierii afectați de evenimentele climatice nefavorabile și pentru a contribui la creșterea producției de alimente în țările Uniunii Europene”, se mai spune în mail.

  În continuare se menționează că este vorba de o sumă totală de 430 de milioane euro. Aceasta ar fi fost donată de Politica Agricolă Comună a UE pentru a sprijini sectorul agricol.
  „Politica Agricolă Comună (PAC) a UE are ca scop sprijinirea mijloacelor de trai ale fermierilor și crearea productivității agricole în țările europene și în țările învecinate. Suma totală de 430 de milioane euro a fost donată de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE pentru a sprijini sectorul agricol al UE”, se arată în emailul trimis în numele UE. Așa că fermieri dragi atenție și la emailuri nu doar la prognoza meteo.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts