More

  Ce amenzi riscăm dacă ”punem” de-un grătar pe balcon sau în fața blocului

  A venit primăvara și unii se gândesc deja să dea startul sezonului de grătare și mici…și petreceri pe măsură în aer liber. Totuși, ceea ce trebuie să știi este faptul că dacă faci grătar în fața blocului sau chiar pe balcon, acest lucru îți poate aduce o amendă considerabilă.
  Totuși, ar trebui să știi faptul că prepararea grătarului nu mai poate fi făcută oriunde, cu atât mai puțin pe balcon. În primul rând trebuie să te gândești la vecinii tăi care, cu siguranță, nu toți se vor bucura pentru tine mai ales că mirosul poate fi deranjant atât pentru cei de deasupra, cât și cei din apartamentul de dedesubt. Ei pot fi cei care te vor reclama la poliție, având singurul scop de a-ți strica petrecerea cu mici și bere. Și aici începe să prindă contur o realitate legală greu de neglijat.
  Atenție , în caz că vecinii te denunță. 5.000 de lei e amenda… Da, ai citit bine. Pentru o petrecere cu grătar la tine pe balcon, poți fi tras la răspundere cu o sumă care ar putea echivala cu o vacanță de vis.
  Și chiar dacă pare tentant să încerci norocul pe balconul tău micuț sau în grădina din fața blocului, s-ar putea să te coste mult mai mult decât un simplu chef cu prietenii.
  Focul se aprinde doar în locurile special amenajate și trebuie să fie supravegheat în permanență. Dar și acolo, regulile sunt stricte. O perdea de fum excesiv sau o țigară aruncată neglijent pot fi motiv de amendă. 2.000 sau chiar 5.000 de lei.
  Așa că înainte de a porni sezonul ar fi mai indicat să aruncăm o privire și la reguli…Iar pentru cei de la bloc poate în locul grătarului de pe balcon ori din fața blocului poate n-ar strica o investiție într-o tigaie inteligentă.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE