More

  Mesajul de la 1762, o nouă metodă de înșelătorie în România: Cum poți să rămâi fără bani în cont

  După povestea cu banii ascunși în iepurașii de ciocolată iată că acum o nouă escrocherie a apărut în România. Sute de oameni au reclamat faptul că au fost păcăliți după ce au primit pe telefonul mobil un mesaj de la numărul 1762. Metoda folosită de hoții virtuali este foarte ingenioasă, suscitând atenția posibilelor victime.
  Tot mai mulți români au reclamat în ultima perioadă faptul că au primit un mesaj de la 1762, în care li se spune că au câștigat un cadou în valoare de 400 de lei „în cinstea zilei de naștere a companiei”. Culmea este că despre așa zisa companie nu se specifică nimic, însă aceasta le sugerează oamenilor să spună codul promo 7737 la numărul de telefon 0312295618, astfel putând să intre în posesia premiului.
  Mai exact, cei care sună la numărul 0312295618 riscă     să fie păcăliți să cumpere diferite produse pentru a beneficia de reducerea promisă în mesaj. Totodată, celor care sună li se cer datele personale, dar și datele cardului pentru plată.
  De fapt, este vorba despre un magazin online care acționează incognito, fără a da detalii despre cine este în spatele afacerii, despre ce companie este vorba și de unde au numerele de telefon al persoanelor pe care le contactează.
  Mai multe persoane care au căzut victime acestui magazin au povestit pe unknownphone.com și listaabonatilor.ro experiența pe care au avut-o. Oamenii au explicat că cei care sună la acest număr de telefon pot rămâne fără bani în conturi sau se pot alege cu o plată mai mare la factură.
  „Periculos. Vor să atragă oamenii în capcană, trimit permanent sms, sună, cer coduri. Sper ca Poliția să îi oprească.”, a scris o persoană care a primit acest gen de mesaj de la numărul 1762.
    Noi continuăm să fim atenți la bursa noastră la aceste ”deepfake-uri” și să vă avertizăm ….O fi ea 4 aprilie ziua minciunilor, dar nici să ne mintă atât de scump parcă nu ne lasă buzunarul…

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE