More  Senatorul Valer Marian a fost exclus din PSD

  exclus

  Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a întrunit, ieri, la Bucureşti pentru a discuta cererea Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD de excludere a senatorului Valer Marian. Anunţul a fost făcut, în exclusivitate la Nord-Vest TV, de către preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a PSD, Dorel Coica, în cadrul emisiunii Ora adevărului, moderată de Victor Constantinovici. De asemenea, surse din cadrul Comitetului Executiv Naţional au confirmat excluderea senatorului Valer Marian din Partidul Social-Democrat. Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a salutat decizia, precizând că formaţiunea politică va intra într-o eră a normalităţii, propunându-şi să onoreze promisiunile făcute în campania electorală.

  Mircea Govor: “O decizie firească!”
  Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a salutat decizia Comitetului Executiv Naţional, precizând că a fost luată în unanimitate de voturi. “Excluderea lui Valer Marian era un lucru firesc, normal şi de aşteptat. Ce şi-a căutat, aia şi-a găsit. Dacă nu i-a fost bine că a fost cel mai important om din judeţ, preşedintele celui mai important partid din judeţ, cu prim-ministru la guvernare, acum pierde tot. sunt convins că îşi va pierde inclusiv locul din Senat. Trebuie subliniat faptul că membrii Comitetului Executiv Naţional au luat această decizie cu unanimitate de voturi. Noi trebuie să strângem rândurile, să mergem mai departe şi să fim alături de sătmăreni, de primarii noştri. Trebuie să ne onorăm promisiunile electorale, să lucrăm în folosul judeţului”, a declarat Mircea Govor.

  Mai mult, vicepreşedintele Mircea Govor a ţinut să demonstreze ce înseamnă debarasarea PSD Satu Mare, implicit a USL, de senatorul Valer Marian. “Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ne-a promis că va aloca fonduri pentru asfaltarea drumului de acces către staţiunea Luna Şes, în lungime de 8,5 km. În 10 zile vom începe lucrările şi la Autostrada Oaşului. Va fi finalizată închiderea gropii de gunoi şi se vor începe în forţă lucrările la sistemul de apă şi canalizare în Negreşti-Oaş. Vedeţi cât de importantă a fost această excludere, reintrarea în normalitate. De acum înainte vom demara toate proiectele pe care ni le-am propus”, a completat Mircea Govor.

  Dorel Coica: “Valer Marian să plece din judeţ!”
  Dorel Coica a precizat că senatorul Valer Marian nu mai reprezintă nici interesele PSD, nici interesele electoratului. Mai mult, liderul social-democrat i-a cerut senatorului să demisioneze pentru a putea fi organizate alegeri anticipate. “Povestea cu Valer Marian trebuia să ia capăt, să se închidă aici, dânsul nu ne mai reprezintă, motiv pentru care îi cer demisia şi din calitatea de parlamentar. El ocupă un loc pe care ar trebui să îl ocupe un om care să ne reprezinte. La propunerea Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, am cerut Comitetului Executiv Naţional al PSD să îl excludă din partid. Astăzi (ieri, n.red.) Comitetul Executiv Naţional a tranşat rapid problema. Deci, nu mai vreau să fie legat numele lui Valer Marian de PSD sau de orice alt membru de partid al nostru. Deci, Valer Marian nu ne mai reprezintă. Am insistat să se tranşeze excluderea sa din partid. Sper să ni se deschidă şi porţile Bucureştilor, pentru că din cauza tensiunii pe care am avut-o cu acest pseudo-senator, practic nu am avut intrare la cei din Bucureşti. Se încheie epoca Valer Marian în Satu Mare şi, din nou, reluăm relaţiile cu Guvernul”, a precizat Dorel Coica.

  Liderul social-democrat i-a cerut senatorului Marian, în cadrul emisiunii Ora adevărului, să părăsească judeţul. “Pentru mine acest om nu mai există. În continuare insist să îşi dea demisia şi să plece la Dăbâca. Îi cer să părăsească judeţul şi să plece de unde a venit. A frânat activitatea partidului, el nu dialoga cu nimeni. În acest moment i se închid toate uşile, nimeni nu mai stă de vorbă cu el. A fost un fariseu, şi-a urmărit propriile interese. Le cer sătmărenilor să nu îl mai asculte”, a completat liderul social-democrat. De asemenea, Dorel Coica şi-a exprimat optimismul în ce priveşte relaţia cu organizaţia centrală a PSD şi, implicit, cu Guvernul României. “Când mergeam la Bucureşti eram timoraţi, căci Valer Marian îi ataca, iar noi mergeam să le cerem sprijinul. De acum înainte, împreună cu Mircea Govor, vom face drumuri dese la Bucureşti”, a completat Dorel Coica.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE