More


  Antonescu: Optăm pentru demiterea miniştrilor prin moţiuni simple.

  - Advertisement -

  crin-antonescu1

  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că parlamentarii liberali susţin ideea ca moţiunile simple aprobate în Legislativ să ducă la demiterea ministrului, iar în cazul remanierilor, şeful statului să nu mai poată refuza miniştri, însă Parlamentul să îşi dea acceptul.

  Liderul PNL a precizat că este susţinută inclusiv ideea ca adoptarea unei moţiuni simple în cazul unui ministru să ducă automat la demiterea acestuia.

  “Să limpezim că preşedintele nu are de luat vreo decizie de oportunitate în cazul unei remanieri, cu alte cuvinte să nu mai fim în trăsnaia aia că preşedintelui poate să nu-i placă ochii, tunsoarea, statura, mapa profesională a unui viitor ministru, dar asta numai o singură dată – cum în mod caraghios ne spune decizia Curţii Constituţionale – atunci spune foarte limpede: atunci când se petrece o remaniere preşedintele are misiunea de a consacra, încă o dată o spun, ca notarul, în această situaţie – deci verificând doar condiţiile de legalitate – o persoană pe care şi-o asumă sau îşi asumă răspunderea politică premierul care îl propune şi Parlamentul care îl votează”, a declarat Antonescu.

  El a menţionat că în această chestiune nu va fi lăsat nici premierul să “poată face o alegere care să nu fie cauţionaţi şi de altcineva, dar nu de preşedinte – care nu are răspunderea şi nu are controlul asupra Guvernului – ci de Parlament”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img