More


  Băsescu a semnat decretele pentru procurorii şefi

  - Advertisement -

  Traian-Basescu2

  Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, că a semnat decretele de numire în funcţii pentru toţi cei şase procurori nominalizaţi la funcţiile de conducere din Parchete.
  Primul subiect va fi cel legat de întâlnirea cu şefii Parchetelor. În ceea ce priveşte cele 6 propuneri făcute de ministrul Justiţiei, am depus decret privind numirile tuturor celor 6. Am avut discuţii cu toţi cei şase şi mesajul meu a fost următoarele: 1. Să facă echipă 2. Să ridice nivelul 3. Lupta împotriva crimei organizate
  Aş vrea să fac o precizare: faptul că am considerat rezultatele în lupta împotriva crimei organizate un punct de plecare în analiza procurorilor, nu înseamnă că am avut rezultate slabe în lupta împotriva crimei organizate
  Desemnarea domnului Niţu nu era un târg de nerefuzat. A fost o soluţie.
  Întotdeauna între mine şi ministrul Justiţiei a existat o discuţie înainte de numirea procurorilor. În cazul procurorilor propuşi de doamna Pivniceru, am respins propunerile pentru că această discuţie nu a avut loc.
  Domnul procuror-general Niţu trebuie să îmi dea un răspuns până anul viitor: Cine a dat ordinul să se tragă la Revoluţie în populaţie.
  Aş vrea să închid speculaţiile legate de târg. Acordul de coabitare nu mă obliga la desemnarea unui candidat pe care nu l-aş fi acceptat.
  Discutând, din nou, cu domnul Niţu, pentru că am mai avut discuţii cu dânsul când a fost adjunct, m-am convins că justiţia nu se va prăbuşi şi nu va fi pusă sub control politic. De altfel, toate cele 6 propuneri au fost făcute în acest sens.
  Stăpânul procurorilor este legea. Voi sancţiona fără ezitare, public, orice abatere
  Cine crede că ne mai putem juca cu numirile celor mai importanţi procurori, se înşeală.
  Legea prevede implementarea soluţionării cererilor de retrocedare. Sunt termene clare, atât pentru solicitanţi, cât şi pentru autorităţi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare