More


  Centrul de afaceri din Negreşti Oaş a devenit funcţional

  - Advertisement -

  no

  Conducerea Primăriei Negreşti Oaş a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Centrul de Afaceri din localitate, amenajat într-o fostă centrală termică dezafectată. La eveniment au fost prezenţi primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, arhitectul şef al Primăriei, Maria Hallas, reprezentantul firmei Ceconi din Bixad, care a reabilitat acest obiectiv, Ioan Cordaş, consilieri locali, alţi invitaţi.

  Centrală termică dezafectată, transformată total
  Încă de la începutul întâlnirii cu presa, primarul Aurelia Fedorca a arătat că proiectul în cadrul căruia a fost amenajat centrul de afaceri este finanţat în proporţie de 50% din fonduri europene şi 50% de la bugetul local. Proiectul va contribui la dezvoltarea oraşului Negreşti Oaş sprijinind şase microîntreprinderi şi va crea noi locuri de muncă. “Dacă în urmă cu un an aici era o clădire dărăpănată, o fostă centrală termică, azi avem o clădire modernă, în care aşteptăm cu mare drag să vină şase tineri cu iniţiativă privată. Noi îi vom sprijini cu spaţiile create în cadrul acestui centru. Doresc să mulţumesc tuturor colaboratorilor noştri, în special constructorului, pentru că azi avem o astfel de investiţie realizată”, a mai spus primarul Aurelia Fedorca.
  În continuare, responsabilul de proiect Radu Melnic a prezentat noul centru de afaceri, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 “Sprijinul dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, domeniul major de intervenţie 1.1 “Planuri integrate de dezvoltare urbană”. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea durabilă a oraşului Negreşti Oaş. Centrul de Afaceri a fost amenajat pe o suprafaţă totală de peste 350 de mp şi cuprinde şase birouri dotate cu toate cele necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor economice.

  Loc pentru şase microîntreprinderi
  Doi angajaţi ai Primăriei Negreşti Oaş, un bărbat şi o femeie, vor administra acest centru. Şase microîntreprinderi îşi vor putea amenaja aici sediile şi punctele de lucru fiind create circa 20 de noi locuri de muncă. Pentru a accede la un birou în cadrul acestui centru, microîntreprinderile trebuie să-şi desfăşoare activitatea în domenii ca prestări de servicii turistice prin agenţii de turism, publicitate, marketing şi IT, consultanţă în vederea accesării fondurilor nerambursabile, întocmire proiecte, servicii de proiectare şi inginerie, servicii de consultanţă juridică, servicii de dezvoltare a afacerii, consultant financiar şi de dezvoltare a afacerii, contabilitate. În acest sens, reprezentanţii Primăriei au întocmit un set de condiţii de admitere în centru, criterii menite să departajeze solicitările.
  Primarul Aurelia Fedorca a mai precizat că speră ca până la finele lunii iunie toate locurile să fie ocupate şi că acest centru va rezolva o parte din problemele cele mai stringente ale microîntreprinderilor din oraş şi anume lipsa spaţiului. “Birourile de aici sunt dotate cu tot ceea ce este necesar, astfel că aşteptăm intreprinzătorii. Sperăm că până la finele lunii iunie toate birourile vor fi ocupate”, a mai spus Fedorca. Valoarea totală a proiectului a fost de aproape un milion de euro, jumătate provenind din fonduri europene şi jumătate de la bugetul local.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare