More  Consiliul Judeţean Sălaj a scos la licitaţie 50 ha de teren

  - Advertisement -

  marc

  Tiberiu Şerban, din Zalău, a câştigat licitaţia organizată de către Consiliul Judeţean Sălaj pentru închirierea unui teren în suprafaţă de 50 hectare, situat în localitatea Moigrad, în zona Castrului Roman. El a fost singurul ofertant interesat de respectivul teren, pe care autorităţile judeţene l-au dat în chirie în vederea desfăşurării activităţii de păşunat.

  Potrivit proiectului de hotărâre al Consiliului Judeţean Sălaj, contractul de închiriere s-a încheiat pe 10 ani. Pentru cele 50 de hectare de teren, se va plăti anual o chirie de 15.000 de lei, acesta fiind de altfel şi preţul de pornire a licitaţiei. Ca urmare a acestui fapt, în bugetul judeţului Sălaj va intra, în următorii 10 ani, suma de 150.000 lei doar din închirierea acestui teren.

  Conform normelor europene şi ale APIA, chiriaşul are obligaţia să cureţe şi să întreţină, pe cheltuială proprie, întreaga suprafaţă de 50 de hectare, să folosească terenul exclusiv pentru păşunat şi să nu subînchirieze fără consimţământul proprietarului.

  Consiliul Judeţean Sălaj deţine în zona Castrului Roman de la Moigrad-Porolissum circa 200 de hectare de teren, iar terenul închiriat a fost dat în administrarea Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, până la data de 31 august 2009, dată la care prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 120/2009, dreptul de administrare a fost retras, în prezent fiind exercitat de către Consiliul Judeţean Sălaj.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts