More  Episodul I – De ce e turbat Valerică? Pe lângă că o are mică, mai are şi alte probleme

  - Advertisement -

  De-ce-e-turbat-Valerica

  De azi am hotărât să începem un serial mai lung ca al Elodiei cu nemerniciile, abuzurile, traficul de influenţă, şpăgile şi relele făcute de un personaj josnic din urbea noastră. Ţinem să precizăm că aceste lucruri le-am aflat în ultimele trei săptămâni în care am scris de acest retardat al neamului. Toţi cei care au fost umiliţi, atacaţi, şantajaţi de către Marian Valer, căci despre el este vorba, şi doriţi să ne aduceţi documente sau dovezi clare cu abuzurile, traficul de influenţă şi şpăgile date, la fel cum au făcut persoanele de la care avem materialele ce le vom relata în paginile ziarului nostru, sunt rugaţi să ne contacteze la adresa de mail: redactie@gazetanord-vest.ro sau la numărul de telefon 0361/407.733, respectiv să se prezinte cu materialele la sediul redacţiei noastre, situat pe Bulevardul Transilvania nr. 3, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, la etaj. Vă asigurăm că vom accepta toate materialele, indiferent de persoana care le va aduce, fără niciun fel de discriminare.
  Pentru a începe episodul de astăzi, am să parafrazez un om din televiziune, care spunea ”staţi pe aproape pentru că nici nu ştiţi ce pierdeţi’’. În primul episod o să facem o incursiune în faptele, întâmplările şi fărădelegile viitorului fost senator, fost membru de partid politic, în prezent un pierde vară în cârciumile Sătmarului, numitul Marian Valer.

  De ce am pus numele rubricii “De ce e turbat Valerică?”. Vă răspundem imediat. Valerică îi turbat în primul rând pentru că a rămas fără Gazeta de Nord- Vest. De ce era atât de important pentru el acest cotidian? Raspunsul e simplu. Pentru că avea unde să îşi verse relele, nervii şi complexele, unde să îşi pună în practică şantajele, alături de un alt personaj care îl însoţeşte în nebuniile lui. Care, chiar dacă se dă fidel, nu îi este fidel fiindcă e chel, ci pentru că s-ar părea că el era săgeata trimisă la şantaje. Asta se poate dovedi prin plângerile făcute pe numele celor doi de un fost director de instituţie deconcentrată, actualmente detaşat în alt judeţ, căruia i-ar fi cerut bani pentru a nu-l murdari în ziar. Întrucât omul nu a cedat şantajului, a primit în dar mai multe “anchete fără documente în ziar”. Vom reveni cu amănunte, aşa cum îi place lui Valerică, multe şi cornute. De ce mai este turbat? Pentru că a rămas fără maşină, şofer, benzină, deplasări în străinătate pe bani aduşi de foştii lui angajaţi. De exemplu, pentru excursia în Viena de Paştele din acest an de unde ai avut bani Valerică? Las’ că ştim noi. Nu e bai, că la tine astea-s lucruri neînsemnate: să laşi oameni fără bani de Paşte şi să pleci în străinătate, să te îndopi cu bucate! Ruşinică, ruşinică. Apoi să nu mai vorbim de salariile luate fără muncă. Oare cine le încasa? Vom reveni şi cu astea! Vom vedea tot aici de ce ţinea să fie preşedinte de partid! O nouă surpriză, Valerică! I-am convins pe trei din cei cinci care ştim noi că ţi-au dat bani. Vorbim aici de şpaga pentru a fi numiţi directori. De la unul 20.000 lei, de la altul 25.000 lei, başca cârnaţi cât încape! Ce zici? Alţi doi au cotizat cu 20.000 şi mai este încă unul… Lasă că o să afli în episoadele viitoare. I-am convins să se autodenunţe instituţiilor abilitate. Pentru că aşa cum spuneai tu că fapta recunoscută e pe jumătate iertată, nu îţi rămâne decât să aştepţi cu sticla lângă tine citaţiile. Frumoasă imagine! Vom reveni cu amănunte multe şi cornute! De ce nu? Apoi să ştie lumea câţi bani ai băgat în buzunar din zona Oaşului în campania electorală din toamnă, nu pe acte, ci pe fapte. De la unul 50.000, de la alţii 20.000 sau 15.000, care cât a putut să îţi dea, ca să ai ce mânca şi ce bea, că eşti veşnic nesătul! Vom reveni!

  Tot pe viitor, ar fi de bun simţ să ne spună de unde a avut bani pentru restaurantul din Cluj, pentru apartamentul din Satu Mare, dar nu pe vorbe, că tot vorbeşte anapoda, ci pe acte. De asemenea, vom reveni cu faptele sale penale de după Revoluţie, referitoare la modul în care a vrut să ia firma Rombars cu japca, cum a vrut să îi lege pe foştii asociaţi ai fimei, la traficul cu televizoare dezmembrate şi evaziunea făcută cu ele, firmele cele două, pe care le ştie foarte bine, cu milionul de dolari de la Banca Dacia Felix, unde l-a băgat în puşcărie pe cel care i-a dat bani, apoi dosarul de urmărire penală din 1998, în care este acuzat de fals în declaraţii, complicitate la înşelăciune, în urma afacerilor sale dubioase.
  Se mai pune întrebarea de unde a avut bani pentru sponsorizări, pentru lansări de carte, pentru prime către sportivi şi olimpici? Ultimii au fost amăgiţi, senatorul Marian doar s-a laudat, căci niciun ban nu le-a dat. Un senator câştigă cam 4.500 de lei pe lună, cam puţini bani pentru cheltuieli aşa mari la un obraz atât de subţire. E limpede că la aceste gesturi caritabile au contribuit o mulţime de oameni de afaceri.

  Vreţi să ştiţi de ce l-a atacat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Ştefan Szabo? Răspunsul îl veţi afla pe viitor. Vă şoptim doar că răspunsul ţine de sediul pentru care face atât de urât, situat pe strada Mihai Viteazul nr. 32, unde şi-a mutat pălinca.
  Informaţiille cele mai incitante vor apărea în episodul în care vă vom relata relaţia bestiei cu familia. Îl numim bestie pentru că ştim cum şi-a alungat familia, cum i-a rupt mâna lui Alex, băiatul lui Ingrid, mama fetiţei lui Valerică, un băiat de altfel extraordinar, care învaţă bine, fiind sportiv de performanţă. Vom mai povesti cum îşi lasă fetiţa să stea în chirie în Baia Mare şi motivele pentru care a ameninţat-o cu moartea pe mama fetiţei sale, Ingrid. Vom reveni cu răspunsurile de la ANI în privinţa falsului material în înscrisuri oficiale, falsului în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi uzului de fals, sustragerii de documente oficiale şi a falsificării declaraţiei de avere. Vom reveni şi cu detalii despre firma Bonda Impex SRL, al cărei administrator a fost, deţinând şi 55 de procente din părţile sociale. Aspecte despre care nu menţionează nimic, nici în declaraţia de avere, nici în cea de interese.
  Umblă vorba prin târg şi despre un trafic de influenţă pentru un imobil dintr-o localitate de lângă frontieră cu Ungaria, pe care şi-l doreşte senatorul Marian. Vom reveni cu amănunte multe şi cornute.

  Aşteptăm să se soluţioneze plângerile penale ale jurnaliştilor Szasz Lorand şi Ciprian Bâtea, precum şi ale fostului colaborator al senatorului, Ioan Timiş. Sperăm ca organele abilitate să îşi facă treaba, chiar dacă Valerică se laudă tuturor celor dispuşi să-l mai asculte că este prieten cu numeroşi poliţişti, procurori şi procurori şefi, respectiv ,judecători. Se mai laudă că, folosindu-şi aceste relaţii, face dosare la unul, la altul sau îi intimidează pe diverşi oameni. În calitate de cetăţeni cu spirit civic dezvoltat, în momentul în care vom intra în posesia unor informaţii despre comiterea unor posibile infracţiuni, ne vom simţi obligaţi să sesizăm autorităţile. Poate vom reuşi să salvăm neamul românesc de un asemenea personaj odios, ranchiunos şi nerecunoscător.
  Sper să îi placă şi personajului principal al noii noastre rubrici! Nouă şi cititorilor noştri ne face plăcere pentru că vrem dreptate până la capăt!
  Cu deosebită stimă şi consideraţie faţă de cititorii Gazetei de Nord- Vest, dar fără nici un pic de stimă sau consideraţie faţă de numitul Marian Valer.

  Alex Ohaha  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts