More


  Fundaţie sau partid?

  - Advertisement -

  Fundaţia Mişcarea Populară a demarat un sondaj în rândurile membrilor săi pe tema susţinerii sau înfiinţării unui nou partid politic. Acest demers a fost argumentat prin faptul că în cadrul dezbaterilor la constituirea filialelor judeţene a apărut de multe ori întrebarea dacă Fundaţia ar trebui să susţină sau nu înfiinţarea unui nou partid. Deşi data limită a centralizării punctelor de vedere a fost stabilită pentru vinerea trecută, demersul a amplificat tensiunile şi aşa scăpate de sub control în PDL. Falia dintre preşedintele Traian Băsescu şi fostul său vehicul politic s-a adâncit şi mai mult în condiţiile în care conducerea PDL le-a recomandat membrilor săi să nu susţină Mişcarea Populară, fundaţie ale cărei baze au fost puse de consilierii de la Cotroceni.
  Mircea Toader, liderul deputaţilor democrat- liberali şi apropiat al preşedintelui Vasile Blaga, s-a grăbit să explice că atâta timp cât obiectivele Mişcării Populare sunt similare cu obiectivele PDL este fără sens şi incorectă alegerea acestei alte căi. Şi a adăugat că pedeliştii care se vor înscrie în Fundaţie nu vor fi în mod obligatoriu excluşi, dar există o recomandare a partidului în vederea unei opţiuni clare, adică ori în societatea civilă, ori în partid.

  Printre rânduri este totuşi uşor de citit. Se poate în aceste condiţii anticipa că dacă Mişcarea Populară va deveni partid politic în condiţiile stabilite de lege, PDL va pierde masiv din numărul membrilor săi, ştiut fiind că nu sunt puţini cei care dovedesc de pe acum dor de ducă.
  Prezentă la şedinţa grupului PDL de la Camera Deputaţilor, la care a participat şi Vasile Blaga, Elena Udrea a arătat că partidul din care face parte a ajuns în situaţia paradoxală de a-l contrazice pe şeful statului, în timp ce PNL îl aprobă. A afirmat apoi că nu doreşte să rupă PDL, dar a mărturisit că ştie colegi care ar opta pentru un alt proiect politic şi a atras atenţia că cei care au susţinut-o la alegerile interne sunt marginalizaţi în PDL. În cele din urmă, Blaga a recunoscut că au existat discuţii pe această temă, dar le-a minimalizat amploarea, susţinând că în unele organizaţii “unii sau alţii”, se simt marginalizaţi, adăugând însă că este vorba de două- trei cazuri.
  Realitatea este cu totul alta, fiind confirmată de o vreme de toate sondajele de opinie. Înfiinţarea partidului Mişcarea Populară ar putea reprezenta o lovitură dramatică pentru PDL, care se va vedea nevoit să renască din propria-i cenuşă. Şansele par însă din ce în ce mai puţine.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img